Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član Predsjedništva BiH

Dodik: Korupcija je izgovor SAD za eliminaciju političara koji ne pristaju na njihovu verziju BiH

Istočno Sarajevo: Dodik održao konferenciju za medije nakon sastanka s Gabrielom Escobarom
08.11.2021., Istocno Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Konferencija za medije clana Predsjednistva BiH Milorada Dodika nakon sastanka sa zamjenikom pomocnika drzavnog sekretara SAD-a Gabrielom Escobarom.

Pozivajući se na Dejtonski sporazum, rekao je Dodik, upravo oni podržavaju njegovu devastaciju i razgradnju Bosne i Hercegovine

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da “pod izgovorom funkcionalnosti Bosne i Hercegovine američke diplomate forsiraju njenu unitarizaciju, a kriminal i korupcija su sumnjiv izgovor za eliminaciju političara koji ne pristaju na njihovu verziju BiH”.

Dodik je za Srnu, na pitanje da prokomentariše izjavu američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini Erica Nelsona da su “sankcije za one koji podrivaju stabilnost na Zapadnom Balkanu na stolu”, te da “nova verzija izvršne uredbe uključuje korupciju i mogućnost sankcionisanja onih koji podržavaju one koji podrivaju napredak”, odgovorio da prijetnje sankcijama od američkih službenika kako u Bosni i Hercegovini, tako i van nje “nisu ništa novo, kao što nije novost ni to da se godinama uporno miješaju u unutrašnja pitanja u Bosni i Hercegovini”.

Pozivajući se na Dejtonski sporazum, rekao je Dodik, upravo oni podržavaju njegovu devastaciju i razgradnju Bosne i Hercegovine.

“Nagledali smo se procesa koji su vođeni protiv neposlušnih političara, koji su nakon tih procesa postajali konstruktivniji partneri za taj dio međunarodne zajednice koju predvode SAD”, istakao je Dodik.