Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

još tri utakmice!?

L'Equipe: Gotovo je, Messi odlazi iz PSG-a

lionel messi psg
Foto: A. Meunier/ PSG

Pred Messijem su nakon suspenzije još samo tri utakmice za Paris Saint-Germain, a onda odluka o nastavku karijere

Paris Saint-Germain neće produžiti ugovor Lionelu Messiju i argentinska zvijezda na kraju sezone može napustiti klub kao slobodan igrač. Tvrdi to L'Equipe zaključujući priču o drami koja je nastala nakon što je Messi bez dozvole kluba otputovao iz Francuske u Saudijsku Arabiju na izvršenje ugovorne obveze o promovisanju te zemlje, zbog čega ga je klub suspendovao, prenosi Index.hr.

Messi je promotor Saudijske Arabije, za to prima ogroman novac i u tu je zemlju otputovao samo nekoliko sati nakon iznenađujućeg poraza od Lorienta u prošlom kolu. Navodno je očekivao uobičajena dva dana odmora nakon susreta u nedjelju, no u klubu su odlučili u ponedjeljak održati trening na kojem njega nije bilo. PSG je zbog toga suspendovao Messija na dvije sedmice bez utakmica i bez treninga, ali i bez plaće za taj period.

Još samo tri utakmice

PSG pet utakmica prije kraja prvenstva ima pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Marseille. Po ocjenama statističara, Messi je ne samo najbolji igrač u ekipi već i najbolji igrač Ligue 1.

Argentinac je po dolasku u PSG 2021. godine potpisao ugovor na dvije godine uz opciju produženja za dodatnu sezonu. Ona se neće aktivirati. Pred Messijem su nakon suspenzije još samo tri utakmice za Paris Saint-Germain, a onda odluka o nastavku karijere. Sve češće i sve glasnije spominje se njegov povratak u Barcelonu.