Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gracić: Nećemo dozvoliti da ispadnemo iz premijerligaškog društva

gracic nijaz

Predsjednik Fudbalskog kluba Olimpic Nijaz Gracić za zvaničnu klupsku stranicu govorio o prvom dijelu prvenstva kao i ciljevima kluba u nastavku sezone u BH Telecom Premijer ligi.

Aktualni osvajač Kupa BiH u sezonu 2015/2016. ušao s velikim ambicijama, ali je prvi dio prvesntva okončao na 11. mjestu, ispod linije koja znači odlazak u niži rang.

– Više je faktora utjecalo na loš plasman. Kada gledamo po nekoj vertikali ili hijerarhiji, kako god hoćete, najodgovorniji sam ja. Potom slijedi sportski direktor, trener i igrači. Puno faktora je utjecalo na ovakav loš rezultat. Premještaj sa Otoke na Koševo, to je bila za nas fatalna greška. Međutim, nismo mogli igrati na Otoci zbog terena koji je u katastrofalnom stanju, jer ga koristi osam ekipa istovremeno. Uz to, nije zadovoljavao niti kriterije koji su bili potrebni za nastupe u Premijer ligi BiH. Potom odradili smo loš prelazni rok, gdje smo na postojeću ekipu doveli iskusne igrače, od kojih smo očekivali dodatni napredak naše igre. To se na našu žalost nije desilo. Neki naši unutrašnji problemi koje smo imali su izašli na vidjelo, razni karakteri igrača su izašli na vidjelo. Rezultat toga svega je to da danas moramo kreirati novu ekipu – kazao je Gracić.

U nastvaki sezone klub će vodi novi trener Edin Prljača, koji će za cilj imati da izbori opstanak u elitnom društvu.

– Sigurno se nećemo olako predati, niti dozvoliti da ispadnemo iz premijerligaškog društva. Olimpic je jedna fina ideja, u jednoj od najvećih opština u BiH, sa velikim brojem djece u omladinskoj školi, sa jednom lijepom historijom koja se piše u posljednjim godinama, rivalitetom koji imamo sa dva najveća bh. kluba, Sarajevom i Željezničarom. Mnogi su tvrdili da ne mogu opstati tri kluba u Sarajevu, ali evo, mi smo pokazali da možemo opstati i postojati. Sve je pitanje cilja, ne samo u fudbalu. Naš cilj je da budemo stabilan premijerligaški klub, jedan od bitnih faktora u bh. fudbalu – kazao je predsjednik FK Olimpic.

Gracić je navijačima i simpatizerima Olimpica, ali i ljubiteljima fudbala u BiH poželi sretnu i uspješnu 2016. godinu te pozvao navijače i simpatizere kluba da podrže Olimpic na Otoci ovog proljeća u borbi za ostvarivanje ciljeva i stvaranje još boljeg kluba, saopćeno je iz FK Olimpic.