Fudbal

Jose Luis Martinez-Almeida

Gradonačelnik Madrida: Navijači Atletica nisu smjeli putovati u Liverpool

18/04/2020

Fudbal bez prisustva navijača je ostvarljiva mogućnost, jer je jedino fer rješenje da se takmičenja završe i da rezultati odražavaju stvarnost

Jose Luis Martinez-Almeida, gradonačelnik Madrida kritikovao je odluku da se navijačima Atletica dozvoli da putuju u Liverpool na utakmicu Lige šampiona, koja je odigrana 11. marta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Revanš susretu osmine finala Lige šampiona u kojem je madridski klub nakon produžetaka slavio s 3:2 i plasirao se u nastavak takmičenja prisustvovalo je 3.000 navijača Atletica. U to vrijeme većina ostalih utakmica se zbog globalne pandemije koronavirusa igrala bez prisustva publike.

Odluka da se dozvoli madridskim navijačima da prisustvuju susretu doživjela je velike kritike, dok su zdravstvene vlasti u Velikoj Britaniji i Španiji upozorile da bi taj događaj mogao biti odgovoran za povećanje broja pozitivnih slučajeva na COVID-19.

“To je bila greška. Navijači Atletico Madrida nisu smjeli putovati u Liverpool“, istakao je Martinez-Almeida za španske medije i nastavio:

“Fudbal bez prisustva navijača je ostvarljiva mogućnost, jer je jedino fer rješenje da se takmičenja završe i da rezultati odražavaju stvarnost. U proljeće i ljeto u Španiji neće biti događaja uz prisustvo velikog broja ljudi, a vjerovatno ni na jesen. Očito, situacija neće biti u potpunosti pod kontrolom. Moraćemo promijeniti svoje navike i ponašanje, čak i nakon što nam se dozvoli da se vratimo na ulice.“

Španska La Liga prekinuta je 12. marta zbog globalne pandemije koronavirusa, a u tom trenutku Barcelona je bila lidera sa 58 bodova, dva više od Real Madrida.

Španija je među najpogođenijim zemljama pandemijom. Do sada je zabilježeno 20.043 smrtna slučaja i više od 191.000 zaraženih.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.