serie a

Gravina: Ko želi otkazati ostatak sezone ne voli nogomet ni Italijane

Gabriele Gravina

Brescia i Torino su dva kluba koji se otvoreno zalažu za otkazivanje ostatka ove sezone u kojoj je većini klubova ostalo za odigrati još 12 utakmica. Juventus je vodeći sa 63 boda, ispred rimskog Lazija (62) i milanskog Intera (54)

Italijanski nogometni savez (FIGC) insistira na nastavku sezone krajem maja ili početkom septembra, a one koji se zalažu za otkazivanje preostalog dijela prvenstvenih utakmica u Serie A predsjednik Saveza Gabriele Gravina optužio je da “ne vole ni nogomet, ni Italijane”.

Predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina ponovio je da će klubovi imati na raspolaganju tri sedmice za pripreme nakon što Italija izađe iz izolacije, što bi se trebalo dogoditi 4. maja.

“Znači možemo početi krajem maja ili početkom juna”, rekao je Gravina u razgovoru za italijanski radio, prenosi Hina.

“Imat ćemo razdoblje u kojem ćemo testirati igrače i ostale koji sudjeluju pri odigravanju utakmica. Ako su svi negativni, onda ne postoji problem distanciranja ili zaraze. Nadam se da će svi moći igrati na svojim stadionima, a ako to ne bude moguće, naći ćemo drugo rješenje”, dodao je.

Gravina je naglasio ekonomsku važnost nogometa za Italiju.

“Država se nalazi u složenoj situaciji, kako ekonomski, tako i što se tiče nogometa koji je jedna od najvažnijih industrija. Oni koji pričaju o otkazivanju sezone ne vole ni nogomet, ni Italijane, jer nam oduzimaju nadu u oporavak i bolje sutra”.

Brescia i Torino su dva kluba koji se otvoreno zalažu za otkazivanje ostatka ove sezone u kojoj je većini klubova ostalo za odigrati još 12 utakmica. Juventus je vodeći sa 63 boda, ispred rimskog Lazija (62) i milanskog Intera (54).