Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Griezmann otkrio koji klub redovno prati na TV-u

Antoine Griezmann

Francuski reprezentativac Antoine Griezmann pred večerašnji duel njegovog Atletico Madrida sa minhenskim Bayernom u Ligi šampiona, iznio je niz epiteta na račun Borussije Dortmund, najvećeg rivala aktuelnog šampiona Njemačke.

Griezmann je posebno oduševljen gabonskim reprezentativcem Pierre-Emerickom Aubameyangom, koji igra sjajno u dresu tima iz Dortmunda.

“Ukoliko prenos utakmice Borussije Dortmund ima na TV-u, obavezno je gledam, jer su golovi zagarantovani. Oni uvijek igraju spektakularno, Prošle sezone, moj brat je na poziv Aubemyanga bio na jednoj utakmici Borussije. Jednostavno je bio oduševljen svime, atmosferom, stadionom i utakmicom“, kazao je Griezmann za njemačke medije i dodao:

“Aubemyang je definitivno napadač svjetske klase koji ima nevjerovatnu dosljednost u svojoj igri. U posljednjih nekoliko mjeseci on se stalno razvija. Uvijek je vidljivo da uživa na terenu.“

Atletico Madrid je ubjedljivo prvi u grupi D Lige šampiona sa svih pet pobjeda i 15 bodova. Drugi je Bayern sa devet, a slijede Rostov sa četiri i PSV sa jednim bodom. Utakmica šestog kola Bayern – Atletico igraće se večeras sa početkom u 20.45 sati.