Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

okupili se pored groblja

“Grobare” mjere nisu spriječile da isprate druga kojeg je ubila korona

acimovic sahrana

Samo nekoliko sati prije stavljanja na respirator bio je pozitivan na testu za korona virus, a sve se odigralo za nešto više od 24 sata

Od posljedica zaraze korona virusom u utorak je preminuo jedan navijač beogradskog Partizana.

Na naslovnice beogradskih medija danas su dospjele fotografije sa njegove sahrane, koja je obavljena u petak.

Na primjeru navijača crno-belih iz Lazarevca Gorana Aćimovića Aćima vidjela se pogubnost virusa Covid-19 pošto je Aćimović preminuo kratko nakon što je bio primljen u Infektivnu kliniku u Beogradu, piše Blic.

Samo nekoliko sati prije stavljanja na respirator bio je pozitivan na testu za korona virus, a sve se odigralo za nešto više od 24 sata.

Goran Aćimović Aćim

Nakon smrti opisan kao neko veoma voljen i drag u svom gradu i među pristalicama Partizana, Goran Aćimović je sahranjen uz prisustvo najbližih na groblju. Međutim, iza ograde na groblju okupio se veliki broj ljudi koji su zapalili baklje u čast preminulog Aćimovića, a onda se i razišli.

Dok traju mjere koje je donijela Vlada Srbije zbog suzbijanja širenja korona virusa, na svim beogradskim grobljima propisana su stroga pravila zaštite, a procedura sahranjivanja je sljedeća:

Sahranma je dozvoljeno prisustvo najviše deset osoba uz obavezne mjere udaljenosti kao i korištenje maski i rukavica. U ispraćajnim kapelama je dozvoljeno maksimalno pet osoba uključujući i sveštenika. Navijači koji su bakljama ispratili Aćimovića, nalazili su se van groblja i distancirani jedni od drugih.

– Saučešća se izjavljuju bez ulaska u ispraćajne kapele i bliskog fizičkog kontakta, a pošta se odaje ispred kapele, gdje se može upaliti svijeća, nakon čega radnici JKP “Pogrebne usluge” transportuju preminulog do grobnog mjesta. Također se preporučuje poštovanje propisane udaljenosti i u pogrebnoj povorci, pri čemu nakon sahrane nema daljeg zadržavanja na grobljima – naveli su za “Blic” iz JKP “Pogrebne usluge”.