Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ukupno 944

Novi slučajevi u BiH, sedam otkriveno na KCUS-u, jedan u SKB Mostar

kcus

Danas nije zabilježen nijedan smrtni slučaj od posljedica zaraze korona virusom, tako da je broj umrlih i dalje 37

Štab civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona večeras je obavijestio da je tokom dana, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirano 46 uzoraka, od kojih je jedan pozitivan i to iz Mostara.

Na KCUS-u je u toku dana izvršeno testiranje 21 brisa iz Sarajeva, Zenice i Maglaja, od čega su na koronavirus pozitivna četiri pacijenta iz Maglaja. Na području Maglaja ukupno je do sada registrovano pet pozitivnih slučajeva na koronavirus.

U popodnevnim satima na KCUS-u testirani su uzorci još 42 osobe, od čega su tri bile pozitivne.

Radi se o dva pacijenta iz Cazina i jednom iz Zenice. Testirani su uzorci iz Sarajeva, Zenice, Cazina, Bihaća i Bosanske Krupe.

Krizni štab civilne zaštite Kantona 10 potvrdio je u subotu sedam novih slučajeva zaraze korona virusom. Svih sedam su iz Livna i povezani su s ranije oboljelim osobama u tom gradu.

Prema informacijama Štaba, ukupno su u Kantonu 10, odnosno Livnu, zaražene 22 osobe, od testiranih 70, dok se u samoizolaciji nalazi 730 osoba.

U BiH je broj zaraženih trenutno 944. Danas nije zabilježen nijedan smrtni slučaj od posljedica zaraze korona virusom, tako da je broj umrlih i dalje 37.