Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sam Allardyce

Guardiola bi potpuno transformisao italijanski stil nogometa

guardiola

Allardyce je u bogatoj karijeri trenirao brojne klubove, uključujući Bolton Wanderers, Newcastle United, West Ham United, Sunderland, Everton, a bio je i selektor Engleske

Sam Allardyce, engleski nogometni trener, izjavio je da bi Pep Guardiola, ukoliko zaista preuzme Juventus, kao što se spekuliše posljednjih dana, promijenio italijanski stil igre, javlja Anadolu Agency (AA).

“Pep bi u potpunosti promijenio negativnu filozofiju igre u Italiji”, kazao je Allardyce novinarima.

Napominjući kako svi znaju da je italijanski nogomet previše fokusiran na odbranu, istakao je da bi sadašnji trener Manchester Cityja, ako bi prešao u Juve, promijenio sveukupno shvatanje nogometa kao igre u toj zemlji.

“Italijanski stil igre je vrlo negativan, vrlo defanzivan i oduvijek je bio takav. Kod njih je uvijek bilo dovoljno da pobijede s 1:0, i to je to. Međutim, Guardiola bi sve to primijenio. Sigurno bi nametnuo svoj stil igre gdje god se pojavi. Ubijeđen sam da bi transformisao igru Juventusa”, kazao je Allardyce.

Allardyce je u bogatoj karijeri trenirao brojne klubove, uključujući Bolton Wanderers, Newcastle United, West Ham United, Sunderland, Everton, a bio je i selektor Engleske.