Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guardiola: Hart može napustiti Manchester City

hart

Josep Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja, izjavio je za britanske medije da golman Joe Hart može napustiti klub ukoliko nije zadovoljan svojim trenutnim statusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što nije stajao na golu “građana“ u prve dvije ovosezonske utakmice Hart je počeo razmišljati o odlasku u drugu sredinu, posebno nakon što su Sevilla i Everton pokazali interesovanje za njega.

“Ne želim zadržavati igrače da ostanu ukoliko to oni ne žele. Ako žele ostati, onda uredu, borićemo se zajedno“, kazao je Guardiola.

Navodno, Guardiola želi u City dovesti Claudia Brava ili Marc-Andrea ter Stegena, dok trenutno u odnosu na Harta daje prednost Argentincu Willyju Caballeru.

“Ako Hart ostane onda će napredovati. On razumije ono što tražimo od našeg golmana. Razgovarao sam s Hartom od prvog trenutka kada smo se upoznali u Kini. Trudim se da budem iskren prema mojim igračima, a njemu sam jasno naglasio da imam poštovanje prema njemu. Možda Hart ostane ovdje i bude igrač koji će se boriti s drugim golmanima da me uvjeri kako on treba igrati. To je način na koji se dolazi do mjesta u timu, tu se ništa nije promijenilo”, istakao je španski trener na klupi “građana”.

Hart je u City stigao 2006. godine. Nakon što je prvu sezonu proveo na posudbi u niželigašima Tranmereu i Blackpoolu, već u sljedećoj je stao na gol “građana“. Od tada je gol Manchester Cityja branio u 347 navrata u svim takmičenjima. Za reprezentaciju Engleske branio je 63 puta.