Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kostić: Vjerujem da ćemo protiv Zrinjskog pokazati pravo lice

Miloš Kostić

Fudbaleri Željezničara u subotu na ”Grbavici” dočekuju mostarski Zrinjski, u derbiju 6. kola Premijer lige BiH.

Željezničar će igrati težak meč protiv aktuelnog prvaka BiH nakon što je u protekla dva kola upisao poraze, a posebno je težak bio poraz u prošlom kolu na domaćem terenu protiv ekipe Viteza.

Trener Željezničara Miloš Kostić očekuje težak meč, ali smatra da bi ekipa upravo protiv prvaka mogla pokazati karakter i upisati pobjedu kojom bi Željezničar započeo pozitivan rezultatski kontinuitet.

– Vjerujem da ovoga puta motivacija naće izostati i da ćemo protiv Zrinjskog pokazati pravo lice. Prošle utakmice u kojima nismo imali dovoljno želje za pobjedu nisu pokazatelj prave snage ovog tima. Igra protiv Slobode i Viteza nije bila dobra, ali mislim da će protiv Zrinjskog to biti bolje i da će naši igrači pronaći potrebnu motivaciju da na terenu daju i posljednji atom snage – izjavio je Kostić na današnjoj konferenciji za medije.

Istaknuo je da mu uprava Željezničara nije postavila ultimatum pred meč protiv Mostaraca, te da njegov tim poštuje ekipu Zrinjskog, ali se ne boji sutrašnje utakmice.

Kapiten Željezničara Aleksandrar Kosorić također očekuje tešku utakmicu, ali naglašava da će ”plavi” dati sve od sebe da pokažu da su prošle dvije utakmice samo loš period za ekipu.

– Znamo kakva je ekipa Zrinjski, ali vjerujem da ako mi budemo pravi, rezultat neće izostati. Dat ćemo svoj maksimum na terenu jer smo svjesni da ono što smo do sada pokazali nije dobro – rekao je Kosorić i dodao da priče o bojkotu igrača nisu istinite.

Kostić za sutrašnji meč neće moći računati na Jovana Blagojevića, a na njegovom mjestu zaigrat će Bekrić ili Radinović.

Utakmica Željezničar – Zrinjski će biti odigrana u subotu, 20. augusta u 21 sat na stadionu ”Grbavica”.