Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibrahimović s dva gola srušio Southampton

ibrahimovic

Zlatan Ibrahimović rekao je Ericu Cantoni po dolasku u Manchester United da želi da postane Bog ‘Old Trafforda’ i očigledno se nije šalio.

Unitedje slavio protiv Southamtona sa 2:0 u prvom meču 2. kola Premijer lige, a fantastični švedski napadač je postigao dva gola i poslije gola i na premijeri već je preuzeo čelo liste strijelaca.

Bio je to debi Josea Mourinha, Zlatana Ibrahimovića i Paula Pogbe u zbaničnim mečevima na Old Traffordu i može se reći da je ispit uspješno položen. Engleski velikan pokazao je u drugom polovremenu dio moćne igre koju je Portugalac tek počeo da gradi.

Nije United blistao protiv Southamptona u prvom dijelu iako je dominirao u posjedu, ali upravo je Ibrahimović tip igrača koji rješava ovakve mečeve i donosi titule.

U 36. minutu Wayne Rooney poslao je solidan centaršut sa desne strane, a Zlatan je pokazao koliko je moćan u skoku. Sa oko 11 metara je nadskočio rivala i glavom poslao loptu u nebranjeni dio mreže.

Za United je na ovom meču debitovao i najskuplji igrač u historiji fudbala Paul Pogba, odigrao je cijli meč i pokazao je dio svog ogromnog potencijala u nekoliko situacija.

http://dai.ly/x4pfh8v

U drugom poluvremenu tim Josea Mourinha igrao je sve bolje, oslobodio se i Pogba, a posle faula Classija u 52. minutu Zlatan je iskoristio penal i tako postavio konačan rezultat.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata iako je domaćin imao još nekoliko ozbiljnih šansi.