Guardiola izmjenama uništio Staru damu, Bayern napravio čudo

coman

Minhenski Bayer i Barcelona pridružili su se Manchester Cityju, Atleticu iz Madrida, PSG-u, Realu iz Madrida, Wolfsburgu i Benfici u četvrtfinalu Lige prvaka.

Nogometaši Barcelone plasirali su se devetu sezonu zaredom u četvrtfinale Lige prvaka pobijedivši londonski Arsenal i u uzvratnom susretu osmine finala. Nakon 2:0 u Londonu, Katalonci su na svom stadionu trijumfovali s 3:1. Arsenal je tako šestu sezonu zaredom svoj put u Ligi prvaka završio u osmini finala.

Golove za Barcu zabili su Neymar (18. minuta), Suarez (65.) i Messi (88.). Messi je tako došao do svog 24. gola u 2016. godini. Isto toliko zabila je cijela ekipa Arsenal od početka ove godine.

arsenal messi

Jedini gol za Arsenal djelo je Elnenyja u 51. minutu utakmice.

Suarez je s večerašnjim golom došao do brojke od 43 pogotka u 42 odigrane utakmice u dresu Barcelone u svim takmičenjima. Asistencija Neymaru za prvi gol bila mu je peta ove sezone u Ligi prvaka, po čemu je najbolji u tom takmičenju.

U posljednjoj utakmici osmine finala između Bayerna i Juventusa igrali su se produžeci. Bayern se nakon 0:2 u Minhenu uspio “vratiti iz mrtvih”. Juventus je preko Pogbe i Cuadrada poveo s 2:0 već nakon pola sata igre, no Bayern je uspio izboriti produžetke. U 73. minutu pogodio je Lewandowski, a u 91. za konačnih 2:2 Muller. Bilo je 2:2 i u Torinu.

A, onda su Bavarci u produžecima potpuno dotukli Staru damu.

Pep Guardiola radio je nevjerovatne izmjene. U 60. minutu iz igre je izveo Alonsa, a ubacio Comana. Coman je bio asistent Mulleru u 91. minutu za 2:2, a potom pogodio u 110. za konačnih 4:2. Guardiola je u 101. minutu izveo Riberyja, a u igru poslao Alcantaru. Alcantara je zabio gol u 108. minutu za vodstvo Bayerna od 3:2.