Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Cityja

Guardiola: Mislim da će Messi karijeru završiti u Barceloni

messi slavia (1)

Posljednjih dana španski mediji izvještavaju da Barcelonu potresa velika klupska kriza

Josep Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja izjavio je danas kako je njegova želja da Lionel Messi ostane do kraja karijere u Barceloni, klubu čiji je dres nekada nosio, a potom i sjedio na klupi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Posljednjih dana španski mediji izvještavaju da Barcelonu potresa velika klupska kriza. Ove sedmice kriza je doživjela kulminaciju kada je Messi javno odgovorio sportskom direktoru Ericu Abidalu na njegovu konstataciju da se igrači nisu dovoljno trudili pod vodstvom bivšeg trenera Ernestea Valverdea.

Messi je odgovorio rekavši Abidalu da “preuzme odgovornost“ za Valverdeovu smjenu i pozvao ga da imenuje igrače za koje smatra da su opstruisali trenerov rad.

Nezadovoljstvo 32-godišnjeg Argentinca, zajedno s klauzulom iz ugovora koja mu omogućava da besplatno napusti Barcelonu na kraju sezone, doveli su do medijskih spekulacija da bi mogao preći u Manchester City.

“On je igrač Barcelone i ostaće tamo. To je moja želja da ostane u Barceloni. Mislim da će tamo završiti karijeru“, rekao je Guardiola za britanske medije.

Messi je cijelu profesionalnu karijeru, koju je počeo 2004. godine, proveo u Barceloni. Za klub sa Camp Noua odigrao je 712 utakmica u svim takmičenjima i postigao gotovo nevjerovatna 622 gola. U klupskom fudbalu osvojio je sve što se moglo osvojiti, i to u nekoliko navarata, ali sa reprezentacijom Argentine nije podigao niti jedan veliki pehar, osim što je 2008. godine osvojio zlatnu olimpijsku medalju.