Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Cityja

Guardiola nakon ispadanja od Tottenhama: Ovo je okrutno

pep

Ovo je bilo okrutno, ali to moramo prihvatiti. Borili smo se devet, deset mjeseci za Premijer ligu. To je u našim rukama. Biće teško do kraja, ali moramo osvojiti titulu, rekao je Guardiola

Fudbaleri Manchester Cityja i Tottenhama sinoć su odigrali jedan od klasika modernog doba Lige šampiona. U revanšu četvrtfinala slavili su “građani“ sa 4:3, pa su zahvaljujući većem broju postignutih golova u gostima dalje prošli gosti iz Londona. Nakon utakmice Josep Pep Guardiola, menadžer Cityja kazao je da je eliminacija bila okrutna, ali da to moraju prihvatiti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon 1:0 za “pijetlove“ u Londonu na Etihadu je “sjevalo“ na sve strane. Poslije 11 minuta igre već je bilo 2:2, s tim da su oba tima bila po jednom u vodstvo. City je poveo 1:0, da bi Tottenham preokrenuo na 2:1 u svoju korist. No, tu nije bio kraj. “Građani“ su u 59. minuti uspjeli doći do željenih 4:2 i činilo se slomiti otpor gostiju. Ipak, pogotkom Fernanda Llorentea u 73. minuti ponovo su došli do rezultata koji ih vodi u polufinale, i uspjeli ga zadržati do kraja.

“Teško je. Ovo je bilo okrutno, ali to moramo prihvatiti. Borili smo se devet, deset mjeseci za Premijer ligu. To je u našim rukama. Biće teško do kraja, ali moramo osvojiti titulu. Ponosan sam na igrače i navijače. Od kako sam došao u Manchester City nisam čuo takvu buku sa tribina, ali fudbale je nepredvidljiv“, kazao je Guardiola.

U borbi za naslov šampiona Engleske prvi naredni Cityjev rival ponovo je Tottenham, i to na Etihadu.

“Moramo pozitivno reagovati u subotu. Ali, nećemo sada previše razmišljati o tome, važno je da se što bolje naspavamo i onda ćemo se pripremiti za tu utakmicu“, istakao je Guardiola nakon sinoćnje eliminacije.

U polufinale Lige šampiona osim Tottenhama sinoć se plasirao i Liverpool, koji je nakon 2:0 na Anfieldu, slavio i u Portu sa 4:1.

Polufinali parovi su: Tottenham – Ajax i Barcelona – Liverpool. Prve utakmice igraće se 30. aprila i 1. maja, a revanši 7. i 8. maja. Finale ovogdišnjeg izdanja Lige šampiona na programu je 1. juna na stadioni Wanda Metropolitano u Madridu.

Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.