Guardiola napustio konferenciju za novinare zbog pitanja o Engleskoj

guardiola

Josep Pep Guardiola, trener Bayerna iz Minhena, danas je napustio konferenciju za novinare nakon niza pitanja vezanih za njegov eventualni angažman u reprezentaciji Engleske, javlja Anadolu Agency (AA).

Guardiola sa njemačkim šampionom ima ugovor do juna naredne godine i odbio je da u javnosti priča o svojoj budućnosti. Britanski mediji su u petak objavili kako Fudbalski savez Engleske (FA) želi Guardiolu angažovati za nasljednika aktuelnog selektora Roya Hodgsona.

Pod pritiskom predstavnika medija da odgovori hoće li preuzeti Englesku Guardiola je rekao:

“Ma dajte, ja sam trener Bayerna. Mnogo vam hvala i doviđenja”, zatim je ustao i napustio konferenciju za novinare koja je sazvana pred bundesligašku utakmicu minhenskog tima sa Mainzom nadolazećeg vikenda.

Hodgsonu ugovor sa FA traje do okončanja Evropskog prvenstva 2016. godine. O njegovom statusu neće se razgovarati prije završetka kampanje naglasio je Martin Glenn, izvršni direktor engleskog saveza.

S druge strane Bayern je objavio kako će pregovori o nastavku saradnje sa sadašnjim trenerom početi kada Guardiola bude spreman.