Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guardiola: Nema više pojačanja

guardiola

Španski trener Josep Pep Guardiola koji je ovog ljeta preuzeo Manchester City izjavio je da do kraja ljetnog prelaznog toka, 1. septembra, neće više dovoditi pojačanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Od kako je preuzeo “građane“ Guardiola je doveo nekoliko jako skupih pojačanja kao što su dva perspektivna defanzivca John Stones iz Evertona i Leroy Sane iz Schalkea za koje je zajedno izdvojio 105,6 miliona eura.

Za nešto manje novca stigli su Ilkay Gundogan iz Borussie Dortmund (27 miliona eura), Nolito iz Seville (17 miliona eura) i na kraju golman Claudio Bravo iz Barcelone (19,9 miliona eura).

Za talentovanog Kolumbijca Marlosa Morena City je dao 5,5 miliona eura, dok je iz podružnice Melbourne City besplatno došao Australijanac Aaron Mooy.

“Nema šanse da više ikoga dovedemo. Doveli smo dovoljno pojačanja. Imamo 30 igrača, tako da je to sasvim dovoljno. Veoma sam sretan sa timom koji imam na raspolaganju i imamo tako puno povjerenja u moje igrače“, kazao je Guardiola za britanske medije.

Manchester City, koji sa šest osvojenih bodova, drži vrh tabele zajednosa gradskim rivalom Unitedom, Hullom i Chelseajem, u trećem kolu Premier lige u nedjelju od 17 sati ugostiće West Ham United hrvatskog trenera Slavena Bilića.