Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guardiola: Teško je pobijediti Italijane; Allegri: Mandžukić je morao bolje

bayjuv

– Moram udijeliti velike komplimente svojoj ekipi. Teško je pobijediti italijansku ekipu kada si dva pogotka u zaostatku, rekao je Pep Guardiola.

– Prava je šteta biti eliminisan nakon ovakve predstave, protiv ovakvog Bayerna koji ima sjajne igrače, započeo je trener Juventusa Massimiliano Allegri pa dodao:

– Nogomet je lijep jer smo u posljednjim minutama imali priliku zabiti i treći gol, jer je Mandžukić imao sjajnu priliku kod 2:2 u produžetku, jer smo opet imali prilika nakon 4:2. Imati 2:0 na poluvremenu nije lako, pokazali smo karakter, a u završnici smo morali bolje čuvati loptu.

Morao je Allegri objašnjavati zašto je vadio jednog od najboljih pojedinaca, Alvara Morate i uvodio Marija Mandžukića.

– Trebao sam svježe meso poput Mandžukića koji može zadržati loptu. Mislio sam da se dva njihova defanzivca neće moći nositi s njim. Nažalost, on se povukao jako duboko, pa su njihovi defanzivci više sudjelovali u igri.

O poništenom golu Morate iz 22. minute Allegri je rekao:

– Ovo nije trenutak za priče o suđenju. Samo za komplimente mojoj ekipi. Pokazali smo da se možemo nositi protiv jednog od favorita Lige prvaka.

Za razliku od Allegrija direktor stare dame Beppe Marotta ima je dosta kritika na suđenje Erikssona, posebice zbog poništenog gola Morate.

– Poništeni gol Morate bi promijenio tok utakmice. Takve greške na ovoj razini su skupe, rade veliku razliku. Ne tražim alibi, ali nadam se da će italijanski nogomet u budućnosti biti bolje zaštićen. Neki sudačke predstave su strašne, rekao je Marotta pa nastavio:

– Momci su odigrali veliku utakmicu i svaka čast našem treneru, ali moramo znati koliko vrijedi Bayern. Bili smo blizu nečeg velikog, velika šteta zbog toga.”

– Sad moramo ovo zaboraviti, okrenuti novu stranicu i fokusirati se na derbi protiv Torina, zaključio je Marotta.

Gianluigi Buffon večeras je primio četiri gola.

– U drugom poluvremenu oni su odigrali jako ofanzivno i stvorili su prilike. Razočaran samo jer smo primili gol u 90. minuti, ali ponosan sam na ovu ekipu. Možemo nastaviti s visoko podignutim glavama, rekao je golman stare dame.

– Ovo je bila sjajna utakmica za navijače. Igrali smo protiv prošlogodišnjeg finaliste i znali smo da su sjajna ekipa. Moram udijeliti velike komplimente svojoj ekipi. Teško je pobijediti italijansku ekipu kada si dva pogotka u zaostatku, rekao je nakon utakmice Pep Guardiola koji je pobjedom nad Juventusom u svojoj posljednjoj sezoni u Münchenu ostao u borbi i za naslov Lige prvaka.

– Nevjerovatna noć! Vidite koliko gusto može biti kada se svije velike ekipe sastanu. Znali smo da bi eventualni Juventusov treći pogodak za nas značio kraj, rekao je nakon utakmice kapiten Philipp Lahm ZDF-u, a Manuel Neuer je dodao:

– Tek se kasnije moglo vidjeti kakav nogomet mi igramo. Svaki igrač i svaki navijač je želio prolazak. Dali smo sve od sebe da se vratimo i na kraju smo nagrađeni. Ali nije sve bilo savršeno, dali smo im dva pogotka, rekao je nakon utakmice Manuel Neuer čija je pogreška koštala Bayern prvog primljenog gola.

– Ovo je bila luda utakmica. Znali smo da nije kraj i da postoji nada čak i kada je u 80. minuti 2:0, rekao je Thomas Müller .