Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guardiola: Za prolazak moramo dati gol u Monacu

city monaco

Sjajnu prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona odigrali su sinoć na Etihadu domaći Manchester City i Monaco. Na kraju su “građani“ slavili sa 5:3, ali njihov menadžer Josep Pep Guardiola smatra da će im za prolazak dalje biti neophodan barem jedan gol u Monacu.

U susretu punom preokreta City se bolje snašao u završnici i zaostatak od 2:3 u 61. minuti do kraj susreta pretvorio u prednost od 5:3.

“Mnogo toga se dogodilo i još uvijek je sve otvoreno. Igrali smo fantastično, nevjerovatno. Naravno da sam sretan zbog rezultata, jer smo još živi, a posebno zbog igre koju su momci prikazali. Za većinu njih bilo je to prvo iskustvo u ovoj fazi Lige šampiona i ovakve stvari mogu pomoći klubu da ode još jedan korak dalje. Poznato je moje mišljenje o tome. Monaco ima bogatiju istoriju u Ligi šampiona od nas i morate doživjeti ovakve situacije, da budete u nevolji, da je prevaziđete i postanete bolji klub i bolji tim“, kazao je Guardiola.

Bez obzira na prednost od dva gola Guardiola smatra da u revanšu njegov tim ne čeka nimalo lagan posao.

“Idemo u Monaco da postignemo što više golova. Sada bolje poznajemo jedni druge, mi ćemo se prilagoditi, ali i oni će se prilagoditi. Ako ne postignemo gol u Monacu bićemo eliminisani“, jasno je poručio Guardiola.

Golove za City sinoć su postigli Raheem Sterling u 26, Sergio Aguero u 58. i 71, John Stones u 77. i Leroy Sane u 82. minuti. Za Monaco pogađali su dva puta Radamel Falcao u 32. i 61, te Kylian Mbappe u 40. minuti.

Revanš osmine finala Lige šampiona Monaco i Manchester City igraće 15. marta na stadionu Louis II.