Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznata cijena novog električnog Golfa

volskwagen-e-golf-2

Volkswagen je objavio cijenu i otvorio listu narudžbi za obnovljeno izdanje električnog Golfa.

Nedugo nakon lansiranja obnovljenog Golfa iz Wolfsburga su odlučili u prodaju pustiti i električnu izvedbu drastično povećanog dosega.

Opremljena baterijama od 35,8 kWh nova edicija e-Golfa ima prema NEDC deklarirani doseg od 300 km, što je čak 50% više od prethodnika.

U Volkswagenu kažu kako će u stvarnim uslovima njihov električni adut prelaziti bar 200 km, bez obzira na temperaturu okoline, stil vožnje i rad klima uređaja. Osim toga, elektromotor sada daje do 100 kW/136 KS ili 15 kW/20 KS više, a u prijevodu to znači da će eko izdanje Golfa uhvatiti 100 km/h za 9,6 sekundi.

Poput osnovnog modela e-Golf dobiva i bogatiju opremu, a u nju sada ulaze sustavi Front Assist sa City Emergency Braking i Pedestrian Monitoring funkcijom.

Kupce očekuje i digitalni kokpit, te standardni 9,2-inčni zaslon infotainmenta u okviru kojeg je mogućnost upravljanja pojedinim sistemima putem mobilnih aplikacija na smartphoneu.

Na popisu opcija je toplinska pumpa koja smanjuje potrošnju električne energije u automobilu i time povećava autonomiju vozila.

Recimo i kako je početna cijena e-Golfa na njemačkom tržištu 35.900 EUR.