Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guardiola želi Nolita

nolito

Kako Evropsko prvenstvo u fudbalu odmiče tako je i ljetni prelazni rok na Starom kontinentu sve uzbuvljiviji. Posljednaj informacija koju su objavili britanski mediji govori kako je Španac Nolito svojim igrama oduševio Josepa Guardiolu, menadžera Manchester Cityja koji želi da ga dovede u svoj novi klub, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako mu je 29 godina, Nolito je tek sada doživio zenit svoje karijere. Nakon sjajne sezone u dresu Celte iz Viga, brzonogi krilni napadač postao je standardni član tima aktuelnih evropskih šampiona. Počeo je sve tri španske utakmice na EURO 2016 i postigao jedan gol u ogledu sa Turskom.

Guardiola od ranije poznaje kvalitete Nolita, jer je 2010. godine, u vrijeme kada je sjedio na klupi Barcelone, napadač upisao svoja jedina dva nastupa za prvi tim „katalonskog diva“. Nolito je proveo tri sezone u Barceloni B za koju je odigrao preko 100 utakmica. Njegova karijera krenula je uzlaznom putanjom kada je napustio „Barcu“ i prešao u lisabonsku Benficu, a zatim na kratko u Granadu i potom u Celtu.

Ukoliko Nolito dođe u City postaće drugo pojačanje u eri Guardiole na klupi „građana“. Prethodno ovog ljeta u plavi dio Manchestera stigao je Ilkay Gundogan iz Borussije Dortmund.

Nolito je do sada upisao 12 nastupa za reprezentaciju Španije i postigao pet golova.