bundesliga

Gubi li sutra Bayern titulu nakon 10 godina dominacije?

trener bayerna
FOTO. Screenshot

“Ne možemo dopustiti da nam ovo izmakne”, rekao je sportski direktor Dortmunda Sebastian Kehl, koji je bio kapiten ekipe 2011/2012., koja je osvojila ligu pod bivšim šefom Jurgenom Kloppom

U subotu je na programu zadnje kolo njemačke Bundeslige nakon kojeg ćemo saznati hoće li Bayern osvojiti i 11. naslov prvaka Njemačke ili će Borussia Dortmund uzeti prvi naslov nakon 2012.

Žuto-crni imaju dva boda više od Bayerna i pobijede li sutra Mainz kod kuće, osvojit će titulu. Bayern gostuje u Kölnu i treba mu pobjeda uz remi ili poraz Borussije kako bi osvojio 11. uzastopni naslov njemačkog prvaka.

“Ne možemo dopustiti da nam ovo izmakne”, rekao je sportski direktor Dortmunda Sebastian Kehl, koji je bio kapiten ekipe 2011/2012., koja je osvojila ligu pod bivšim šefom Jurgenom Kloppom.

“Moramo pobijediti još samo jednom. Imam dobar osjećaj, ali znam da moramo odigrati jako dobro. Tek onda ćemo zaslužiti naslov. Dok se igrači budu vozili prema stadionu, publika će ih bodriti. To će im sigurno dati dodatnu snagu”, rekao je Kehl.

Posljednjih sezona ekipa iz Dortmunda se oslanjala na golove Erlinga Haalanda (62 gola u 67 ligaških utakmica), no to nije bilo dovoljno. Jedan igrač nije mogao napraviti razliku i zato je Bayern stalno bio na vrhu.

Ove sezone Borussia igra timski i to je dalo rezultate.