Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

savez odlučuje

Hadžibegić bi iduće sedmice trebao saznati ko će mu biti pomoćnici

faruk-hadzibegic

Redosljed posjeta još ne znam – on je u Savezu, a ja sam minulih nekoliko dana bio na putu…

Selektor naše fudbalske reprezentacije Faruk Hadžibegić sinoć se vratio iz Portugala, gdje je gledao prijateljsku utakmicu Švedska – Island 2:1.

Islanđani su, podsjetimo, prvi protivnik našeg državnog tima u kvalifikacijama za Euro 2024 (23. mart – Zenica), a u pomenutoj utakmici nastupili su sa kombinovanim timom, odnosno sa igračima iz švedskih, norveških, danskih, američkih, kao i njihovih domaćih klubova. Island je dugo vodio golom Gudjhonsen, sve do posljednjih pet minuta utakmice, a onda je Andersson prvo pogodio za 1:1, nakon čega je u četvrtoj minuti nadoknade Ondrejka osigurao pobjedu Švedskoj.

– Od srijede krećem u obilazak igrača, rekao je Hadžibegić za „Avaz“ i dodao:

– Redosljed posjeta još ne znam – on je u Savezu, a ja sam minulih nekoliko dana bio na putu… U ponedjeljak ću sve znati. Neću ići samo da gledam utakmice i treninge, nego i da razgovaram sa našim reprezentativcima – od Pjaniće, Džeke, Krunića, Kolašinca, Cimirota… Ići ću i u Tursku… Uglavnom, nadam se da ću većinu naših reprezentativaca obići do 15. februara.

Tokom iduće sedmice bi Izvršni odbor NSBiH trebao potvrditi trenere u Hadžibegićevom stručnom štabu.

– Vidjet ćemo šta je odlučeno.

U stručnom štabu vjerovatno će ostati Elvir Rahimić i Almir Seferović, a novi članovi bit će Mehmed Janjoš, Nenad Gagro i Siniša Mrkobrada.

– Vidjet ćemo, volio bih da što prije sjednem i sa članovima stručnog štaba – zaključio je Hadžibegić.