Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

Hadžibegić i Slišković dobili priznanja na “Danima fudbala Republike Srpske”

Hadžibegić i Slišković
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Ceremoniji dodjele priznanja prisustvovao je i selektor Bosne i Hercegovine Savo Milošević, te čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine predvođeni Vicom Zeljkovićem, Irfanom Durićem i Adnanom Džemidžićem

13. manifestacija “Dani fudbala Republike Srpske” održana je u dvorani Banskog dvora u Banjoj Luci, gdje su uručena priznanja najboljim pojedincima za 2023. godinu u ovom bosanskohercegovačkom entitetu.

Svečanost su organizovali Fudbalski savez Republike Srpske i “Sportski žurnal”.

Napadač dobojske Sloge Dejan Vidić proglašen je za najboljeg fudbalera u Republici Srpskoj, a ove sezone Vidić ima 14 pogodaka u Premijer ligi BiH i drugi je strijelac lige, samo Nemanja Bilbija ima više golova 17.

Nagrada za najbolju noogmetašicu pripala je Uni Rankić, članici trebinjskog Leotara. Savo Šušić mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine najperspektivniji je fudbaler RS-a, a Danijel Ružić ponio je priznanje za najboljeg futsalera.

Nekadšnji selektor Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić dobitnik je Zlatne povelje “Miljan Miljanić”, koja se dodjeljuje za posebne rezultate u fudbalu. Blažu Sliškoviću uručena je povelja ambasadora nogometa, koja nosi ime po Mihailu Andrejeviću Andrejki.

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Ceremoniji dodjele priznanja prisustvovao je i selektor Bosne i Hercegovine Savo Milošević, te čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine predvođeni Vicom Zeljkovićem, Irfanom Durićem i Adnanom Džemidžićem.