Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hafizović još uvijek ne zna na koje igrače može računati

celik hafizovic

Nogometaši Čelika na prvom gostovanju u novoj natjecateljskoj sezoni, u nedjelju kod ekipe Borca u Banjoj Luci, nastupit će u kombiniranom sastavu, jer šef stručnog štaba Kemal Hafizović još uvijek ne zna na koje igrače može računati za sastav ekipe.

– Borac je, prema mojim informacijama, vjerovatno trenutno najkvalitetnija ekipa Premijer lige, dobio je 10 – 12 pojačanja, ali se plašim protivnika i mi sada idemo Borcu takvom kakav jeste. Ne bojim ih se, oni ne lete po zraku, ali imaju znatno bolji igrački kadar. Imamo i mi svoj inat, napravit ćemo dobru atmosferu. Jedino čega se plašim su uslovi jer za mnoge naše igrače to će biti prva noćna utakmica – kaže Kemal Hafizović.

Na susretu sa novinarima o brojnim problemima u organizaciji govorio je i predsjednik kluba Jasmin Memišević, koji je istakao da je situacija zaista teška, te da nema podrške i pomoći gradske uprave i gradonačelnika klub bi se mogao ugasiti.

– Zaista naporno radimo kako bi doveli neke stvari u red prije početka nove sezone Premijer nogometne lige i vjerujem da ćemo uspjeti. Ima tu elemenata koji opstruiraju naše napore, ali sve će se brzo izbistriti. Nadzorni odbor je preuzeo neke aktivnosti koji ne spadaju u njihov opis obaveza u skladu sa statutom kluba, ali ćemo i to ubrzo riješiti – istakao je Memišević.

Oko sastava koji će nastupiti u Banjoj Luci je puno dilema, ali je jedno sigurno da će za mnoge poznavaoce nogometa u Bosni i Hercegovini biti pravo iznenađenje imena koja će istrčati na travnjak banjalučkog gradskog stadiona.