Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

1. hnl

Hajduk drastično kažnjen zbog divljanja navijača protiv Dinama

hajduk dinamo neredi navijaci
FOTO: Pixsell

Kažnjen je i Dinamo i to sa četiri hiljade eura zbog toga što su navijači tog kluba skandirali “Ubij, ubij, ubij tovara”

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) kaznila je Hajduk s dvije utakmice bez prisutnosti gledatelja na Poljudu zbog incidenata navijača splitskog kluba tokom i nakon polufinalne utakmice Hrvatskog kupa protiv Dinama igrane prošle srijede.

Usto je Hajduk kažnjen i novčano sa 32 hiljade eura. 

Hajduk je kažnjen jer je domaća navijačka skupina Torcida u nekoliko navrata palila baklje i aktivirala topovske udare, u 51. minuti ometala je gostujućeg igrača prilikom izvođenja udarca iz ugla zbog čega je sudac zaustavio igru u trajanju od 120 sekundi, a minutu nakon završetka utakmice, više domaćih navijača (50 – 100), smještenih na sjevernoj tribini, utrčalo je na teren za igru na kojem su se u tom trenutku nalazili igrači obiju momčadi, suci i službene osobe.

Odmah po ulasku navijača na teren intervencijom policije ti su navijači vraćeni na sjevernu tribinu, gdje je u trajanju od 20 do 30 minuta došlo do uništavanja stadiona i napada na policijske službenike, a neredi i sukobi s policijskim službenicima su se nastavili u široj zoni stadiona, zbog čega su službene osobe i gostujuća ekipa zadržane na stadionu i poslije 23 sata. Hajduk je kažnjen i zato što su domaći navijači skandirali “Mrzim Dinamo, srpsko ime to”, “Cigane, cigane” te “Ubij, ubij, ubij, purgera”.

Kažnjen je i Dinamo i to sa četiri hiljade eura zbog toga što su navijači tog kluba skandirali “Ubij, ubij, ubij tovara”, prenosi Hina.