Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vrvi od "pozitive"

Nalazi revizora RS o Dodikovom kabinetu i Viškovićevoj vladi: Opet “med i mlijeko”

dodik višković deficit
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL/ Arhiva
Radovan Viković i Milorad Dodik

Već duže revizori pišu samo pozitivno o SNSD-ovim vladama i ministarstvima, iako na stotine njihovih preporuka nisu provedene

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske izdala je 14 revizorskih izvještaja od kojih je većina vezana za samu Vladu Radovana Viškovića i Vladina ministarstva. Slično kao i u proteklim godinama, Vlada RS-a kao i ministarstva dobila su pozitivna mišljenja. 

Tek ministarstva unutrašnjih poslova i trgovine i turizma koje vode Siniša Karan i Denis Šulić dobila su kozmetičke opaske odnosno mišljenja s rezervom za finansijske izvještaje, iako se u tim izvještajima malo šta može naći da je podvrgnuto kritičkom analizom. Šulićevom ministarstvo dodatno je dobilo pozitivno mišljenje o usklađenosti.

Ko je sve “pregledan”

Tako su pozitivna mišljenja dobili Generalni Sekretarijat Vlade RS-a, Ministarstvo energetike i rudarstva, Ministarstvo privrede i preduzetništva, Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje RS, Ministarstvo pravde, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave.

revizija RS sve pozitivno
FOTO: Screenshot
Sve pozitivno!?

Također, sama služba predsjednika RS-a Milorada Dodika, naravno, dobila je pozitivno mišljenje, jednako kao i ministarstvo provjete i kulture, Javni fond za dječiju zaštitu. Dodatno, napravljen je i izvještaj o radu Medicinske škole Doboj, koja je dobila mišljenje s rezervom.

Registar preporuka

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske, također, vodi i registar o ispunjenosti preporuke za sve revidirane subjekte, gdje je evidentno da na stotine preporuka nisu ispunjene, kako od same Vlade RS-a tako i do drugih subjekata. Zbog te činjenice već godinama se revizija u RS-u ocjenjuje kao puka formalnost.

tabela stotine preporuka revizora rs nisu provedene
FOTO: Screenshot
Stotine preporuka revizora koje nisu provedene