Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pune ruke posla

Bizarna nesreća u Sarajevu, četvorici oduzeti automobili, imali preko 28.000 KM kazni

nesreca brijesce
FOTO: Fokus / Čitalac

K.D. uhapšen zbog napada na policajca

Proteklog dana (ponedjeljak) u 13,45 sati u mjestu Kadarići, područje općine Ilijaš, dogodila se teška saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu, udara u metalnu zaštitnu ogradu, a potom skretanja van kolovoza putničkog motornog vozila “Ford Fiesta”, kojim je upravljao M.Lj., rođen 1962. godine, nastanjen u Travniku.

Od zadobijenih povreda, na licu mjesta stradala je putnica iz navedenog vozila S.Lj., rođena 1964. godine, nastanjena u Travniku, a smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u 14,43 sati. Teške tjelesne povrede zadobio je 62-godišnji vozač, a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM-u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

Bizarna nesreća u Briješću

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 23 saobraćajne nesreće, od toga 20 s materijalnom štetom i tri s nastradalim osobama. Osim smrtno stradale žene u nesreći u Ilijašu, u preostale 22 jedna osoba je teže, a četiri lakše povrijeđene.

nesreca brijesce 1
FOTO: Fokus / Čitalac

U novogradskom naselju Briješće nešto prije ponoći došlo do nesreće u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Do ozljede je došlo kada je automobilu marke Audi vjerovatno popustila ručna kočnica, nakon čega je završio u susjednom dvorištu, skoro u sobi komšije. Automobil je klizio bez vozača 50-tak metara, i usljed ubrzanja silno udario u potporni zid susjednog dvorišta, probio ga i zabio se u vanjski zid kuće. Na sreću nije došlo do rušenja vanjskog zida kuće, te je automobil ostao visiti. U trenutku udara u tom dijelu kuće bila je starija žena, koja je ozlijeđena.

36-godišnjak napao policajca

U ponedjeljak, u 18,30 sati u ulici Blažuj, općina Ilidža, službenici PU Ilidža lišili su slobode K.D., rođen 1988. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Uhapšena osoba s potjernice

Istog dana u 16,00 sati, na osnovu raspisane operativne potrage zbog krađe, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode N.H., rođen 1978. godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu. Uhapšeni je zadržan u pritvoru.

Uhapšen zbog posjedovanja droge

U 21,05 sati u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novo Sarajevo, policijski službenici PU Novo Sarajevo izvršili su kontrolu i pretres M.A., rođen 1999. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Prilikom pretresa kod njega je pronađen i oduzet jedan paketić s materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed i jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

25-godišnjak je lišen slobode i zadržan u pritvoru.

Oduzeta motorna vozila

U ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, policijski službenici PU Novo Sarajevo su kontrolisali putničko motorno vozilo „Audi“, kojim je upravljao A.A., rođen 1996. godine, nastanjen u Sarajevu.

Provjerama je utvrđeno je da 28-godišnjak upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 4.765,00 KM, i višestruki je povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Policija je privremeno oduzela vozilo.

16.400 KM kazni

U ulici Hrasnička cesta, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo „VW Bora“, vlasništvo I.B., a kojim je upravljao E.D., rođen 1997. godine, nastanjen u Sarajevu.

Provjerama je utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 16.400,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto vozilo.

Višestruki povratnik

U ulici Hrasnička cesta, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo „Fiat“, vlasništvo E.S., a kojim je upravljao A.Z., rođen 2000. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Provjerama je utvrđeno da 24-godišnjak u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 1.390,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto vozilo.

Oduzet moped

U ulici Vrbanjuša, općina Stari Grad, policijski službenici PU Stari Grad su kontrolisali moped kojim je upravljao A.M., rođen 1998. godine, nastanjen u Hadžićima. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja mopedom bez potvrde o poznavanju saobraćajnih propisa, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 5.930,00 KM, kao i da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo.