"Nogomet za mir"

Hajduk i Šahtar će odigrati humanitarnu utakmicu u Splitu

New Project – 2022-04-08T184947.025

Susret Hajduka i Šahtara bit će posljednji u nizu od četiri utakmice koje će Šahtar odigrati tokom svoje turneje nazvane “Nogomet za mir”

U Splitu će se 1. maja odigrati humanitarna utakmica između Hajduka i Šahtara iz Donjecka, a sredstva koja će se prikupiti bit će namijenjena braniteljima Ukrajine, liječnicima, volonterskim udrugama i djeci pogođenoj ratom, objavio je trinaestorostruki ukrajinski prvak.

Susret Hajduka i Šahtara bit će posljednji u nizu od četiri utakmice koje će Šahtar odigrati tokom svoje turneje nazvane “Nogomet za mir”.

Turneja će početi u subotu utakmicom protiv Olympiacosa u Ateni, nastavit će se 14. aprila protiv Lechije u Gdanjsku te 19. aprila protiv Fenerbahcea u Istanbulu, a završiti protiv Hajduka u Splitu.

“Kroz ove utakmice želimo govoriti o ratu i mitu u Ukrajini, o strašnom ruskom napadu, o patnji i razaranju koji je on donio našoj zemlji, o potrebi da se zaustavi ovo ludilo i da se vratimo normalnom životu i obnovi naše zemlje. Naša poruka je jednostavna: Zaustavite rat u Ukrajini”, rekao je izvršni predsjednik Šahtara Sergej Palkin, prenosi Hina.