Hajradinović nakon titule s Gentom: Doći će poziv i za A reprezentaciju

Haris Harjadinović

Haris Hajradinović od dječačkih dana svoje vrijeme posvetio je fudbalu, a sada ovaj 21-godišnjak, postao je dio historijskog uspjeha belgijskog Genta koji je protekle sedmice osvojio titulu državnog prvaka nakon 151 godine od osnivanja kluba.

[pull_quote_right]Kaže kako postoji velika razlika između bh. fudbala u poređenju sa zapadnom Evropom[/pull_quote_right]

Govoreći o počecima u fudbalu, Hajradinović je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) istakao kako je „od devete godine zaljubljenik u loptu“. Nekoliko mjeseci nakon što je počeo igrati na turnirima, sa nepunih deset godina dobio je poziv iz sarajevskog Željezničara. Nakon uspješnih utakmica Hajradinović se potom pridružio i prvom timu ovog kluba gdje je proveo šest mjeseci.

„Plavi“ dres Haris je nosio sve do 18 godine kada prelazi u Olimpic, a potom u hrvatski Inter iz Zaprešića, nakon čega seli u Slovačku.

“U Slovačkoj sam proveo najbolje trenutke u dosadašnjoj karijeri. Imao sam zapažene utakmice i postigao sam dosta pogodaka. Gent je bio zainteresovan za mene tokom zimske pauze i odlučio sam otići u Belgiju”, kaže Hajradinović.

Nakon sjajne sezone koju je proveo u slovačkom Trenčinu gdje je postigao sedam pogodaka, transfer u Gent je, kako kaže, bio očekivan.

[pull_quote_left]Nermin Zolotić koji mu je saigrač i sada kao i u Željezničaru, dosta mu je pomogao kada je tek stigao u klub[/pull_quote_left]

“Potpisao sam ugovor pred kraj 2014. godine. Prešao sam gore i potpisao sam na tri i po godine. Hvala Bogu, do sada ide dobro”, optimističan je Hajradinović koji je sa sunarodnjakom Nerminom Zolotićem i ostalim saigračima iz Genta proslavio historijski trofej. Uporedo s tim, njegov bivši klub Trnečin osvojio je duplu krunu u Slovačkoj.

Slavlje koje je u Gentu uslijedilo nakon osvajanja titule, kako ističe Hajradinović, neponovljivo je.

Hajradinovic Gent

Haris Hajradinović

“Osjećaj je nevjerovatan, neopisiv, to se mora doživjeti. Imali smo slavlje na stadionu, nakon toga smo proslavili u gradu. Išli smo manjim čamcima kroz grad uz rijeku i obišli cijeli krug. Od 250 hiljada ljudi koji žive u Gentu, nas je tu noć došlo vidjeti njih 125 hiljada. To je bilo fascinantno”, istakao je Hajradinović.

Prema njegovim riječima, Nermin Zolotić koji mu je saigrač i sada kao i u Željezničaru, dosta mu je pomogao kada je tek stigao u klub.

“Prihvaćeni smo odlično, imamo jak kolektiv i iznijeli su smo do kraja što i pokazuju sadašnji rezultati”, kazao je Hajradinović.

Sanja i da jednog dana postane „A“ reprezentativac Bosne i Hercegovine, ali kaže strpljivo će graditi put do cilja.

“Fokusiran sam na svoj put. Prvo mlada reprezentacija, želim pokazati što više, a doći će poziv i za A reprezentaciju. To je ispunjenje sna zaigrati za svoju državu”, tvrdi Hajradinović

Kaže kako postoji velika razlika između bh. fudbala u poređenju sa zapadnom Evropom. Kada je riječ o današnjoj utakmici Sarajeva sa Slobodom, u kojoj bordo tim pobjedom može do titule prvaka BiH u borbi sa “njegovim” Željezničarom, Hajradinović je rekao:

“Želim sreću Sarajevu. Oni imaju ovog puta veću šansu za osvajenjem titule. Ipak, logično, više bih volio da Željezničar i ovaj put prvi prođe kroz cilj”, zaključio je kroz smijeh Hajradinović.

hajradinovic zolotic

Hajradinović (lijevo) i Zolotić (desno)