Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučani pitaju Dodika: Predsjedniče, gdje je Mile Radišić?

BiH

mile radisic

Na prostoru Picinog parka na kojem je izgrađen poslovni objekat kompanije Grad Trade Mileta Radišića, jučer ujutro osvanuo je transparent “Predsjedniče, gdje je Mile Radišić?”.

Aktivisti građanske inicijative “Park je naš” podsjetili su tako na 29. maj 2012. i borbu građana za očuvanje ovog parka, piše Oslobođenje. Banjalučani pitaju predsjednika RS-a Milorada Dodika i nadležne institucije zašto su pravosudni organi i policija dopustili da Radišić pobjegne.

[pull_quote_right]Vrhovni sud RS-a je 2014. potvrdio zatvorske kazne na koje su osuđeni Mile Radišić i njegovi saučesnici, čime je slučaj Medicinska elektronika nakon više od četiri godine dobio epilog[/pull_quote_right]

“Kada će tužilaštvo konačno početi raditi svoj posao i pokrenuti slučaj Picin park za koji postoji dokumentacija iz koje se jasno vidi da se radi o jednom od najvećih kriminalnih “poduhvata” sadašnje vlasti? Šta radi Narodna skupština RS-a? Šta radi opozicija? Tri godine nakon što je nestao park i mjesto njega ponikao milionski simbol kriminala i korupcije, nema odgovora na ova pitanja, upozorili su aktivisti.”

Odjeljenje za finansije Skupštine grada Banja Luka, podsjećaju aktivisti, 2014. godine potvrdilo je da Mile Radišić nije izmirio dug Gradu od 2,95 miliona KM na ime naknade za uređenje zemljišta, kao ni 1,5 miliona KM na ime rente za izgradnju ovog basnoslovno skupog poslovnog centra, a radovi su nesmetano nastavljeni.

Vrhovni sud RS-a je 2014. potvrdio zatvorske kazne na koje su osuđeni Mile Radišić i njegovi saučesnici, čime je slučaj Medicinska elektronika nakon više od četiri godine dobio epilog. Međutim, Radišić nije u zatvoru, ni u BiH, a izgradnja objekta polako se privodi kraju.