Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hajrović: Novi trener mi je vratio samopouzdanje

hajrovic

Da je u pitanju bio tek trenerski hir i nepravda koju je Viktor Skripnik činio Izetu Hajroviću od početka do svog kraja na klupi Werdera iz Bremena potvrdile su posljednje Izetove igre u dresu kluba sa Vesera.

Povratnik u reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kratkom vremenskom razdoblju prošao je put od B tima do junaka Werdera iako je na pripremama igrao dosta dobro.

“U prošloj sedmici se sve promijenilo. Konačno sam uvezao dvije utakmice koje sam započeo od prve minute, što je za mene odlična stvar. Promjenom na klupi nisam očekivao ovakav preokret kada je status u pitanju, ali mi je novi šef već prvog dana dao doznanja da se na mene računa, što mi je naravno podiglo samopouzdanje. Rekao mi je da se opustim i igram bez pritiska, onako kako sam igrao u prošlosti“, rekao je Hajrović u razgovoru za njemačku Kreszeitung.

I sam se složio da je njegov put od odlaska iz Grasshoppersa bio posut s mnogo trnja. Prvo je prošao pravi pakao u Galatasarayu, a košmar je kasnije nastavljen i dolaskom Skripnika u Bremen i odlaskom na promašenu posudbu u Eibar.

“Ni tokom ljeta nije bilo jasno šta me čeka. Bio sam fokusiran na trening, naporno sam radio i nisam želio napuštati Werder vjerujući da će uslijediti i druga prilika. Onda je došao meč protiv Mainza i taj pogodak. Sa trenerom Nurijem imam odličan odnos i volio bih da on ostane sa nama, iako sam uvjeren da će čelnici dovesti nekoga drugog“, dodao je.

Kazao je i kako se nikad nije predavao, kao i da je vjerovao u sebe i u vrijeme kada je bio na dnu.

“Odigrao sam dvije utakmice i time se ne treba zanositi. Treba nastaviti raditi i truditi se. I dalje smatram da u ovom timu ima mjesta za mene“, smatra Izet.

Svoje nastupe na prethodnim utakmicama na skali od 1 do 10 ocijenio je s 8, a na pitanje kada ćemo dočekati pogodak desnom nogom uz smijeh je odgovorio:

“Desna služi samo za hodanje!“