Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hajrovića će zapamtiti prekaljeni von Bergen

1440x620_1535016123rg_dinamo_astana12-140818

U pet godina, koliko je profesionalno igrao u Švicarskoj, Izet Hajrović uvijek je pružao odlične partije protiv Young Boysa, navodi 100posto.hr. U devet nastupa protiv njih u dresu Grasshoppera postigao je dva gola i asistirao za još četiri.

Potencijalni reprezentativac BiH igra izvrsno i za Dinamo na početku ove sezone, u prvih šest utakmica također je zabilježio dva gola i četiri asistencije, pa je bilo za očekivati da će “modri mačak” ponovno zablistati u Bernu.

I zaista, nije razočarao. Hajrović je bio najbolji igrač Dinama u prvoj utakmici playoffa za grupnu fazu Lige prvaka, u kojoj su Zagrepčani osigurali vrlo povoljnih 1:1 pred revanš na Maksimiru u utorak.

Ovaj 27-godišnji krilni napadač prvo je u 39. minuti fantastičnom “teledirigiranom” loptom u prostor proigrao Mislava Oršića, koji je hladnokrvno zabio za izjednačenje. U nastavku je još jedanput pokazao kakav je velemajstor, a milimetri su ga dijelili od jednog od najspektaluarnijih golova Dinama u evropskim takmičenjima.

Zapamtit će ga Steve von Bergen, prekaljeni 35-godišnji defanzivac s 50 nastupa za švicarsku reprezentaciju, koji je zahvaljujući Izetu ispao naivan poput kadeta. Hajrović ga je lažnjak bacio na pod, oslobodio se i opalio iskosa gađajući suprotni kut, ali lopta se odbila od unutrašnjeg dijela stative natrag u teren.