Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hakanu Šukuru prijeti zatvor jer je vrijeđao Erdogana

erdogan sukur

Nekadašnja turska nogometna zvijezda Hakan Šukur mogao bi završiti u zatvoru. Četrdesetjednogodišnji turski reprezentativac, koji je u 112 utakmica postigao 51 gol, putem Twittera je vrijeđao turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, zbog čega mu prijeti zatvor.

Sadržaj uvreda za sada nije poznat, a novinska agencija Dogan je saopštila da je Šukur putem računa @HakanSukur protiv turskog predsjednika Erdogana i njegovog sina uputio “uvrjedljive sadržaje”.

Šukur je u svoju odbranu kazao da njegove riječi nisu bile upućene protiv predsjednika i njegovog sina.

Šukurova nogometna karijera trajala je od 1987. do 2007, a 2002. je s turskom reprezentacijom nastupio na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji na kojem je Turska osvajanjem trećeg mjesta postigla najbolji rezultat.

Nakon nogometa Šukur se posvetio političkoj karijeri, gdje je 2011. godine izabran u članstvo u Erdoganovoj stranki AKP.

Zbog korupcijske afere koja se desila u Erdoganovoj stranci 2013., odstupio je s položaja te prešao u protivnički tabor, u stranku Fethullaha Gülena. U zadnje vrijeme se zauzima protiv akcija vlade, koja želi zatvoriti škole pod vodstvom Gülenoveg pokreta “Hizmet”.