Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Halilhodžić: Moj stil ne prolazi u zemlji nindži i robota

FBL-JPN-HALILHODZIC-FILES

Proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, koji sa klupe predvodi selekciju Japana, za medije u ovoj zemlji govorio je o svojim igračima i predstojećim izazovima pred njegovom ekipom.

“Japanci previše poštuju svog protivnika. Moji igrači nisu dovoljno opaki na terenu. Ponekad poželim da se ponašaju kao igrači sa ulice koji su uvijek agresivni. Volio bih da su moji igrači više kao Vahid, da imaju njegovu ambiciju”, rekao je Halilhodžić, koji je govorio o sebi u trećem licu.

“Moj stil direktnosti u treniranju često ne prolazi u vašoj zemlji nindži, robota i sumo boraca, zemlji poznatoj po kulturi učtivosti”, dodao je Halilhodžić.

Japan trenutno zauzima treće mjesto na tabeli Grupe B azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Kvalifikacije nisu počele kako se očekivalo u Japanu, jer Halilhodžićeva selekcija do sada je upisala dvije pobjede, uz jedan neriješen rezultat i jedan poraz.

Veoma važan meč u grupi Japan će 15. novembra na svom terenu odigrati protiv vodeće Saudijske Arabije.

“Moramo napraviti pobjednički mentalitet, jer ova ekipa ne smije gubiti. Ali nisam zabrinut. Činimo sve da poboljšamo našu igru”, zaključio je Halilhodžić.