Fudbal

Tuga u Nantesu

Halilhodžić: Nećemo Sali odavati počast, nema minute šutnje

24/01/2019

"Na dan njegova odlaska dugo smo razgovarali. Zahvalio mi se, puno toga mi je rekao... Nikad nisam čuo da neko ima nešto loše reći o njemu, bio je sjajan momak. Veliki dječak"

Policija otoka Guernseyja danas poslijepodne objavila je da se potraga za Emilianom Salom završila. Tvrde da su šanse da ima preživjelih minimalne i sve sluti na najcrnji scenarij, a to je da su život izgubili argentinski nogometaš i pilot David Ibbotson.

Ta je vijest zatekla nogometaše Nantesa i njihovog trenera Vahida Halilhodžića za vrijeme treninga.

“Upravo sam saznao. Teško je govoriti o tome… Težak trenutak. Svi smo šokirani. On je tako drag, dobar, ljubazan i pun poštovanja. Pravi ratnik koji je volio ovaj klub. Imao sam poseban odnos s njim, puno smo razgovarali nakon mog dolaska”, rekao je Vaha pa nastavio:

“Na dan njegova odlaska dugo smo razgovarali. Zahvalio mi se, puno toga mi je rekao… Nikad nisam čuo da neko ima nešto loše reći o njemu, bio je sjajan momak. Veliki dječak”.

Legendarni trener teško se nosi sa situacijom. Suze ne skriva, kao ni njegovi nogometaši. Na treningu je bilo vrlo emotivno, igrači i navijači pomolili su se za nesretnog bivšeg saigrača koji je prije nekoliko dana ostvario transfer karijere iz Nantesa u Cardiff.

“Za mene je ovo možda i najteži trenutak u mom sportskom životu. Bilo je još teških… Potpuno sam rastresen”, rekao je Vaha pa završio:

“Poštujemo njegovu porodicu koja još nema potvrdu njegove smrti. Nada još postoji. Je li mršava ili ne, ne znam. Još uvijek čekamo čudo i nadamo se da će uskoro stići. Zbog toga mu ne želimo odati priznanje, niti će biti minute šutnje. Sve dok njegova smrt ne bude potvrđena, čekamo, što je strašno”.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.