Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuga u Nantesu

Halilhodžić: Nećemo Sali odavati počast, nema minute šutnje

halilhodzic – nantes

“Na dan njegova odlaska dugo smo razgovarali. Zahvalio mi se, puno toga mi je rekao… Nikad nisam čuo da neko ima nešto loše reći o njemu, bio je sjajan momak. Veliki dječak”

Policija otoka Guernseyja danas poslijepodne objavila je da se potraga za Emilianom Salom završila. Tvrde da su šanse da ima preživjelih minimalne i sve sluti na najcrnji scenarij, a to je da su život izgubili argentinski nogometaš i pilot David Ibbotson.

Ta je vijest zatekla nogometaše Nantesa i njihovog trenera Vahida Halilhodžića za vrijeme treninga.

“Upravo sam saznao. Teško je govoriti o tome… Težak trenutak. Svi smo šokirani. On je tako drag, dobar, ljubazan i pun poštovanja. Pravi ratnik koji je volio ovaj klub. Imao sam poseban odnos s njim, puno smo razgovarali nakon mog dolaska”, rekao je Vaha pa nastavio:

“Na dan njegova odlaska dugo smo razgovarali. Zahvalio mi se, puno toga mi je rekao… Nikad nisam čuo da neko ima nešto loše reći o njemu, bio je sjajan momak. Veliki dječak”.

Legendarni trener teško se nosi sa situacijom. Suze ne skriva, kao ni njegovi nogometaši. Na treningu je bilo vrlo emotivno, igrači i navijači pomolili su se za nesretnog bivšeg saigrača koji je prije nekoliko dana ostvario transfer karijere iz Nantesa u Cardiff.

“Za mene je ovo možda i najteži trenutak u mom sportskom životu. Bilo je još teških… Potpuno sam rastresen”, rekao je Vaha pa završio:

“Poštujemo njegovu porodicu koja još nema potvrdu njegove smrti. Nada još postoji. Je li mršava ili ne, ne znam. Još uvijek čekamo čudo i nadamo se da će uskoro stići. Zbog toga mu ne želimo odati priznanje, niti će biti minute šutnje. Sve dok njegova smrt ne bude potvrđena, čekamo, što je strašno”.