Crna hronika

javnost zgrožena

Oglasila se Zeničanka koju su napali maloljetnici

24/01/2019

Odmah nakon ovog incidenta i pretrpljenog šoka, Emina je prevezena u Hitnu pomoć, gdje joj je ukazana pomoć i dati su joj lijekovi za smirenje

Zenička javnost zgrožena je nesvakidašnjim slučajem nasilništva koji se dogodio u selu Babići kad su dvojica maloljetnika iz Zenice napala Eminu P. (27).

U razgovoru za Dnevni avaz, Zeničanka otkriva sve detalje kobne večeri kad je, kako kaže, čudom preživjela i uspjela da se spasi.

Podsjetimo, maloljetnici A. Č. i T. Č., koji su njene komšije, napali su Eminu u blizini kuće. Prvo su je oborili u snijeg, a potom joj stavili ruke na usta i pokušali je ugušiti. Nesretna Zeničanka uspjela se izboriti, vrištala je i dozivala ukućane, koji su je, srećom, čuli.

Iako je još u šoku i oporavlja se od traume koju je preživjela, pristala je ispričati za Dnevni avaz sve ono što se događalo kobne večeri, koju će, zasigurno, pamtiti cijeli život.

– Vraćala sam se kući sa posla. Dok sam išla prema kući primijetila sam da neko ide iza mene. U trenutku kad sam se pokušala okrenuti da vidim ko je iza, jedan od njih me gurnuo. Tada sam pala, a onda su mi začepili usta. Počela sam se svom snagom trzati i opirati, vrištati, a sve to su, srećom, čuli moji ukućani – govori ona.

Odmah nakon ovog incidenta i pretrpljenog šoka, Emina je prevezena u Hitnu pomoć, gdje joj je ukazana pomoć i dati su joj lijekovi za smirenje.

– Nakon svega, psihički mi je itekako teško. Nisu me uspjeli fizički povrijediti, ali trauma ostaje – govori ona.

Kako saznaje Avaz, što je potvrdila i Zeničanka, jedan od maloljetnika T. Č. šokirao je i inspektore u zeničkoj policiji kad je izjavio da su Zeničanku napali zato što je on zaljubljen u nju.

– Sve i da je tako, smatram da je to bolesno. Na taj način se ne prilazi nikome. Nisu mi rekli ni riječ nego su me odmah napali. Ne smijem ni zamisliti šta bi se desilo da niko nije čuo moje vrištanje, šta bi bilo sa mnom… – kaže Emina.

Saučesnik A. Č., govori nam Emina, rekao je, s druge strane, da su htjeli pare.

– To najbolje govori da se nisu dobro dogovorili i usaglasili priče. Osim toga, jedan je priznao da nije prvi put da T. Č. napada djevojke – dodaje Emina.

Zeničanka ističe da neće biti jednostavno nastaviti živjeti, odnosno da tek tako zaboraviti traumu.

– Bit će teško, posebno zato što mi se nikad nešto slično nije desilo. No, jača sam ja od njih, preživjet ću – kaže Emina P.

Emina ističe da ranije nije obraćala pažnju na ove mladiće, iako se radi o njenim komšijama, ali kad je o svemu bolje razmislila, shvatila je da su je i ranije pratili, odnosno da su noć prije iz autobusa izašli na istoj stanici gdje i ona.

– Sjećam se da su i tada krenuli za mnom, baš sam ih tako zapamtila. Kad sam ih u ponedjeljak vidjela, nakon svega, nije mi bilo svejedno – govori ona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.