Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh. stručnjak

Halilhodžić: Odbio sam neke cifre, stid me reći

Vahid Halilhodžić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Vahid Halilhodžić

“Možda sam malo i čudan, iako sam par miliona trebao odbiti, ne bih mogao naći motivaciju. Kad sam radio, radio sam 100 posto”

Vahid Halilhodžić, 71-godišnji trener iz Bosne i Hercegovine, gostovao je u emisiji Sport nedjeljom te progovorio o brojnim temama. Zadnji posao mu je bio u reprezentaciji Maroka, s kojom se plasirao na Svjetsko prvenstvo pa dobio otkaz. Sad traži posao, ali ne želi prihvatiti bilo šta.

“Odbio sam neke cifre, stid me reći. U ovim godinama ne treba se folirati. Svi što su otišli nisu otišli radi pejzaža, isključivo zbog novca. Možda sam malo i čudan, iako sam par miliona trebao odbiti, ne bih mogao naći motivaciju. Kad sam radio, radio sam 100 posto. Ovi koji su sa mnom radili bili su na velikim mukama. Mora to biti nešto posebno, ali mislim da to trenutno ne postoji. Volim pogledati sve, interesira me što kažu. To je dio mene, borim se sam sa sobom”, rekao je Vaha.

Govorio i o odnosu s Mamićima

“Svi znamo kolik je Mamićev doprinos stvaranju pobjedničkog Dinama, koji je osvojio puno trofeja. Utjecao je i na izgradnju reprezentacije. Većina tih igrača koji su igrači za Hrvatsku bili su s njim u kontaktu.

A ovo što se kasnije dogodilo, to nije moje da komentiram. Mora se priznati Mamićev doprinos, voljeli ga ili ne. Neki klubovi bi željeli imati takvog čovjeka. Danas sam u kontaktu sa Zoranom”, rekao je Halilhodžić.