Legendarni trener

Halilhodžić razočarao Hrvate: “Želim vam sve najbolje, ali nećete daleko na Euru”

vahid halilhodzic
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kao nikad prije, manjka pravi špic, kazao je Halilhodžić

Proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić prokomentarisao je plasman Hrvatske na Evropsko prvenstvo.

Popularni Vaha smatra da je Hrvatska rutinski odradila svoj posao, te da je pobjeda u susretu protiv Armenije (1:0) bila apsolutno zaslužena, ali da se ne smiju opuštati.

-Odmah ću napomenuti, prvu pravu, ali i najbolju priliku imali su gosti u 39. minuti. Da je tu pao gol, bilo bi “čupavo” – kazao je Halilhodžić za Jutarnji list, pa nastavio o šansama “Vatrenih” na Euru:

-Nemojte mi zamjeriti, nemojte da vas moja procjena razočara, ali mislim da ćete teško i ovom prilikom doći do završnice takmičenja. Ali ja vam želim najbolje. Međutim, kao nikad prije, manjka pravi špic, znam teško je nalaziti takve igrače kakvi su Šuker, Bokšić, Mandžukić… Osim toga, evidentno je koliki je manjak u igri neigranje Perišića, koji je praktično svaki put igrač viška, koliko pamtim, on baš nikada nije podbacio, uvijek je bio među najboljima.

Hrvatska će 2. decembra saznati svoje protivnike u grupnoj fazi na žrijebu koji će se održati u Hamburgu. Oni se nalaze u trećem šeširu, te će dobiti veoma tešku grupu.