Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Nantesa

Halilhodžić se rasplakao nakon pitanja o Emilianu Sali

vaha sala

Vaha je u tom trenutku podigao ruke kako bi sakrio suze i zaplakao

Francuski prvoligaš Nantes odlučio je odati počast argentinskom nogometašu Emilianu Sali koji je poginuo u avionskoj nesreći povlačenjem dresa s brojem 9.

Sala je bio u avionu tipa Piper Malibu koja se srušio iznad kanala La Manche 21. januara dok se vozio prema Cardiffu, gdje je trebao nastaviti karijeru. S njim je u avionu bio još samo pilot David Ibbotson. Jučer je iz olupine na dnu La Manchea izvučeno tijelo koje je identificirano kao Salino.

– Nemam riječi. To je velika tragedija, shrvan sam. Emiliano je ostavio traga. I baš zato ja, kao i većina navijača, želim mu odati počast povlačenjem dresa s brojem 9”, izjavio je predsjednik Nantesa Waldemar Kita.

“Emiliano će zauvijek biti dio legendi koji su ispisivali veliku istoriju Nantesa”, dodao je klub.

Trener Nantesa, Vahid Halilhodžić, stigao je na presicu, a onda ga je pogodilo jedno pitanje nakon kojeg se rasplakao.

“Sala je nosio dres s brojem devet, i vi ste bili napadač, igrali ste na toj poziciji, nosili isti broj…”

Vaha je u tom trenutku podigao ruke kako bi sakrio suze i zaplakao, a kad se malo pribrao uspio je, vidno potresen, tek kratko odgovoriti.

“Naravno, on je bio izvanredan broj 9, i ja sam bio devetka, o tome sam s njime često i pričao, dolazio mi je i sam, znao zahvaliti za savjet. I zato je sve ovo još stravičnije, jednostavno strašno”, kroz suze je pričao Halilhodžić.