Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šampionka i vicešampionka

Na EYOF 2019. u Sarajevo stižu dvije skijašice sa Kosova

elba kokaj

Prvi trener Feim Kolqaku izjavio je da su se devojke dobro predstavile na tri probna takmičenja, te da su pripreme obavljene u Brodu, kod Dragaša

Šampionka i vicešampionka Kosova u skijanju, Klea Vrella i Elba Kokaj predstavljaće Kosovo na Evropskom zimskom omladinskom olimpijskom festivalu, EYOF 2019, koji se održava od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Kosovskog olimpijskog komiteta (KOK) Besim Hasani predstavio je na konferenciji za novinare olimpijsku ekipu Kosova koja će učestvovati na EYOF 2019. u Bosni i Hercegovini.

Hasani je kazao da će se za Kosovo takmičiti Klea Vrella (16) omladinska prvakinja Kosova i Elba Kokaj (17), omladinska vicešampionka Kosova. Obje će se takmičiti u disciplinama slalom i veleslalom i to 11. i 13. februara i njima je to prvo učešće na nekom velikom takmičenju.

“Ove dvije sportkistiknje su najbolje u skijanju u ovom momentu za svoj uzrast. One su šampinka i vicešampionka, jako su dobro pripremljene uz podršku Kosovskog olimpijskog komiteta i uz podršku Kosovskog skijaškog saveza. U dobroj su formi, u dobrom su raspoloženju i mi se zaista nadamo da će pokazati najboje što umiju”, kazao je Hasani.

Na ceremoniji otvaranja Festivala, koja će biti održana 10. februara, kosovsku zastavu nosiće Klea Vrella.

“Za mene je čast da nosim zastavu Kosova u Sarajevu. Bio mi je san da predstavljam moju zemlju i jako sam počastvovana što ću učestvovati na takmičenju EYOF 2019.”, kazala je Vrella.

Prvi trener Feim Kolqaku izjavio je da su se devojke dobro predstavile na tri probna takmičenja, te da su pripreme obavljene u Brodu, kod Dragaša.

Drugi trener Egzon Agani istakao je da od takmičarki očekuje što bolji nastup i osvajanje neke od medalja. U olimpijskoj ekipi Kosova pored takmičarki i trenera, biće i sekretar Skijaškog saveza Kosova Selim Maloku, predsednik KOK-a Besim Hasani, generalni sekretar KOK-a Shasivar Haxhijaj, novinar Kushtrim Krasniqi i Jeton Rudari, kao šef misije. Kosovska olimpijska ekipa večeras kreće ka Sarajevu.