Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hamzaoglu: Sretni smo što smo u BiH

hamzaoglu

Trener Galatasaraya Hamza Hamzaoglu zajedno sa još nekoliko fudbalera po dolasku u Sarajevo danas je posjetio Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) gdje je održano druženje sa mnogobrojnim studentima.

U prepunom amfiteatru IUS-a, gdje se okupilo nekoliko stotina studenata, trener Galatasaraya Hamzaoglu se kratko obratio okupljenima koji su povremeno prekidali njegov govor skandiranjem.

aa_picture_20151113_6788144_web

“Sretni smo što smo ovdje u Bosni i Hercegovini. Kada je stigao poziv za utakmicu odmah smo ga prihvatili jer smo shvatili da ovdje imamo veliku podršku. Danas smo se prilikom dolaska na aerodrom uvjerili da je to istina”, rekao je trener Galate.

Naglasio je da će sutrašnji meč protiv Sarajeva dodatno osnažiti već postojeće prijateljstvo između Turske i BiH.

aa_picture_20151113_6788143_web

“Sutra igramo utakmicu sa Sarajevom. Meč protiv Sarajeva će sigurno dodatno ojačati već postojeće prijateljstvo između Turske i BiH”, kazao je Hamzaoglu.

Na kraju govora je istakao kako će zajedno sa fudbalerima otići u Zenicu gdje će pratiti utakmicu baraža između BiH i Irske.

Večerašnjem druženju sa studentima su prisustvovali i profesori sa Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

aa_picture_20151113_6788141_web

Prijateljska utakmica Sarajevo – Galatasaray, kojom će „bordo“ tim početi obilježavanje 70. godišnjice postojanja, bit će odigrana u subotu, 14. novembra, na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“ sa početkom u 18:30 sati. Za ovaj fudbalski spektakl ranije je u prodaju pušteno 22.000 ulaznica.