Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšene tri osobe zbog pucnjave u Sarajevu

sarajevo-policija

Policijski službenici u petak oko 04.30 sati uhapsili su tri osobe koje se mogu dovesti u vezi s pucnjavom na raskrsnici ulica Safeta Zajke – Hameda Buljubašića, općina Novi Grad Sarajevo, u večernjim satima u četvrtak.

U ulici Bajrama Hasanovića, općina Ilidža, uhapšen je S.D. (1987.) zbog sumnje da je počinio krivično izazivanje opće opasnosti. S njim su uhapšeni B.A. (1985.) i maloljetni C.A. (1999.) zbog sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

U istoj ulici gdje su uhapšeni pronađen je odbačen pištolj, za koji se sumnja da je korišten u izvršenju krivičnog djela.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.D., B.A. i C.A., svi iz Sarajeva, su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti tih osoba.

Podsjećamo, na raskrsnici ulica Safeta Zajke – Hameda Buljubašića, općina Novi Grad Sarajevo, došlo je do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom su oštećena dva vozila i ugostiteljski objekat, saopćeno je iz MUPKS-a.