Fudbal

"topovski udar"

Hasić: Ostavku sam podnio jer su navijači Veleža prekršili dogovor

17/08/2021

Takav potez, u kojem se ugrožava sposobnost nekog čovjeka koji je naš gost da nastavi utakmicu ili možda svoju karijeru, ja ne želim gledati

Predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić odlukom o ostavci šokirao je fudbalsku javnost u Bosni i Hercegovini. Jedan od ključnih ljudi u Veležovom izdizanju iz pepela bio je ljut nakon što su navijači kluba ubacili topovski udar i to u blizini Semira Bukvića, golmana Slobode (0:2), piše Avaz.

Izrevoltiran je napustio stadion, da bi nedugo nakon susreta 5. kola objavio da se povlači sa funkcije predsjednika. To je ražalostilo navijače Veleža, međutim danas je stigla radosna vijest za sve pristalice mostarskih Rođenih. Naime, Upravni odbor je zasjedao i jednoglasnom odlukom odbio je ostavku Hasića koji će tako ostati na čelu kluba.

Prvi čovjek Rođenih je objasnio svoju odluku o ostavci.

“Mi smo imali dogovor sa navijačima da se ne ubacaju pirotehnička sredstva na teren. Ranije se dogodio jedan slučaj zbog ispaljivanja rakete i hvala Bogu da se tada nikome ništa nije desilo. Sada je bačen topovski udar u teren u blizinu gostujućeg golmana koga smo mi kao klub i kao narod iz Hercegovine dužni po svim Božijim i ljudskim zakonima da zaštitimo, a ne da ga bombardujemo topovskim udarima na njegovom radnom mjestu. To se ne može raditi i zbog toga sam izrevoltiran napustio stadion”, rekao je Hasić za Avaz, te dodao:

“Gledajte nešto, ako o nečemu neprekidno pričate, deset puta se dogovorite nešto i onda očekujete da će to i biti realizirano, onda vas iznenadi takav neki potez koji nema veze sa sportom i životom. Takav potez, u kojem se ugrožava sposobnost nekog čovjeka koji je naš gost da nastavi utakmicu ili možda svoju karijeru, ja ne želim gledati. Mi smo danas imali sastanak Upravnog odbora i donijeli smo odluke kako ubuduće riješiti ovaj problem. Rješenje će biti takvo da se pirotehnika više neće upotrebljavati na stadionu Rođeni”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.