Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Hasić: Vrijeme je da predsjednik Veleža bude neko mlađi

hasic fena
Šemsudin Hasić / FOTO: Fena

“Ja neću biti kandidat 100 posto. Dovoljno dugo vremena sam proveo u Veležu i mislim da je vrijeme da neko mlađi, poletniji i sposobniji dođe na tu poziciju”, otkrio nam je Hasić

Fudbalski klub Velež preksinoć je trebao dobiti novo rukovodstvo i predsjednika, no vanredna sjednica Skupštine na kojoj bi oni bili izabrani odgođena je do daljnjeg.

Mostarci su kao razlog za novu odgodu Skupštine naveli novonastale okolnosti vezane za presudu međunarodnog Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji je zvanično ukinuo suspenziju prvom čovjeku kluba Šemsudinu Hasiću.

Time se otvorila mogućnost da se Hasić vrati na kormilo kluba, no on je za Dnevni avaz potvrdio kako to neće uraditi.

“Ja neću biti kandidat 100 posto. Dovoljno dugo vremena sam proveo u Veležu i mislim da je vrijeme da neko mlađi, poletniji i sposobniji dođe na tu poziciju”, otkrio je Hasić.

Nakon objavljene presude, kandidat za predsjednika Senad Kevelj odlučio je povući svoju kandidaturu, smatrajući kako je Hasić najbolja moguća opcija za Velež.

“Kao što znate, došla je ta presuda od suda u Lozani da se ukida ta njegova suspenzija i da može nesmetano nastaviti rad u fudbalu. Mislim da je za Velež i za sve koji vole Velež najbolje rješenje da se gospodin Hasić nastavi baviti poslom koji je radio vrlo uspješno. Rezultati koji su iza njega su zaista na zavidnom nivou. Ja sam bio dio te Uprave kad je on bio predsjednik i radio sam s njim, znam o kakvom se čovjeku radi. Vrlo rado ću i dalje pomagati Velež i gospodina Hasića”, rekao je Kevelj.

Međutim, nakon što smo mu prenijeli Hasićeve riječi, Kevelj je ostao zatečen.

“To je novi moment. Ne znam šta da kažem. Morat ću sjesti s mojim kolegama i prijateljima”, rekao je Kevelj, dodavši kako se nakon ove Hasićeve odluke stvari mijenjaju.

“Postoji mogućnost da se ponovo kandidujem, ali trebamo obaviti razgovore”, zaključio je Kevelj.

Od kandidature za predsjedničku poziciju ranije je odustao Senad Husnić, aktuelni predsjednik koji je naslijedio Hasića, a jučer podnio ostavku..

Čini se kao da niko ne želi prihvatiti ovu odgovornost, a šta je pravi razlog, tek ostaje da se vidi.