Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Nurkić ismijavao Duranta nakon što je superstar Netsa napravio faul na njemu

nurkic – screenshot (1)

Znak “premalen si” sve je popularniji u NBA ligi, ali obično ga koriste igrači koji su zakucali preko manjeg čuvara, koji ga zbog nedostatka visine nije uspio zaustaviti

Brooklyn Netsi košem Roycea O'Nealea u zadnjoj sekundi pobijedili su u gostima Portland Trail Blazerse 109:107. Utakmica je bila puna tenzija, što se vidjelo već u prvoj četvrtini, kada je došlo do verbalno-gestikularnog obračuna između bosanskohercegovačkog centra Jusufa Nurkića i Kevina Duranta.

Nurkić je leđnom tehnikom pokušavao izgurati Duranta do koša, koristeći nekih 25 kilograma prednosti u težini. No superstar Netsa mu se suprotstavio i čvrsto se ukopao u parket. Centar Portlanda bezuspješno ga je pokušavao pomaknuti, ali sudija je označio prekršaj superstara Netsa taman kad su mu u pomoć priskočila dva saigrača.

Durant je, nakon jako dobre odbrane na fizički nadmoćnom suparniku, s pravom tražio objašnjenje, a ponudio mu ga je Nurkić osobno. Prvo mu je objasnio da je postojao kontakt rukom, a onda mu prstima pokazao da je premalen da ga zaustavi i zadržao tu gestu dobrih desetak sekundi.

Taj trenutak možete pogledati na ovom LINKU.

Znak “premalen si” sve je popularniji u NBA ligi, ali obično ga koriste igrači koji su zakucali preko manjeg čuvara, koji ga zbog nedostatka visine nije uspio zaustaviti.

Durant je predvodio Netse do tijesne pobjede 107:109 postigavši 35 poena, ali je zapravo promašio ključni šut prije nego što je O'Neale pospremio “odbijanac” u zadnjoj sekundi. Nurkić je ubacio 17 poena uz osam skokova za Portland, koji je uprkos porazu ostao vodeća momčad Zapada.