Belgijski reprezentativac

Hazard: Želim pokazati da još nisam gotov

hazard ss

Sjajno je igrati u najljepšem klubu na svijetu, iako posljednje tri godine nisu bile sjajne

Belgijski reprezentativac Eden Hazard na konferenciji za medije u trening-centru u Tubizeu rekao je da Belgija na Svjetsko prvenstvo u Katar mora ići s nadom da može osvojiti prvo mjesto. Podsjetimo, Hazard je s Real Madridom uzeo naslov pobjednika Lige prvaka.

“Malo sam umoran nakon slavlja i uspjeha u LP-u. To su trenuci koji ostaju obilježeni u nogometnoj karijeri. Nadam se da će ih biti još”, rekao je Hazard za belgijske medije.

Tokom proslave 14. europske krune Hazard je obećao navijačima madridskog kluba da će ostati u njemu i sljedeće sezone, prenosi Hina.

“Ono što sam rekao ovog vikenda bilo je prilično spontano, ali svi su razumjeli. Želim se dobro pripremiti za sljedeću sezonu”, dodao je 31-godišnji Hazard koji je u Real stigao 2019. iz Chelseaja, no njegov boravak u Madridu obilježile su brojne povrede.

“Sjajno je igrati u najljepšem klubu na svijetu, iako posljednje tri godine nisu bile sjajne. Za mene lično je bilo loše, ali upoznao sam sjajne igrače i ljude. Moj ugovor ima još dvije godine i sve ukazuje na to da ide nabolje. Nema više fizičkih problema i želim pokazati da još nisam gotov”, rekao je Hazard.

Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će Hazardov peti veliki turnir s Belgijom.

“Razočarao sam se na Europskom prvenstvu. Međutim, moramo ići u Katar s nadom u pobjedu. Želim igrati bez problema i vratiti se na stari nivo. Ali još ne znam hoću li nastaviti nakon Katara. Ovisi o mnogo stvari”, najavio je.