Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igman domaćin Posušju

Hercegovački derbi u Čitluku, Željezničar gostuje kod Leotara

siroki-zrinjski-prvimaj (1)

Danas su na rasporedu tri nova meča 24. kola m:tel Premijer lige.

Jučer su kolo otvorili Tuzla City i Borac, a nakon što su gosti vodili sa 0:2, domaći su u finišu meča stigli do 2:2 i tako osvojili važan bod u borbi za opstanak.

Aktuelni prvak BiH ekipa Zrinjskog će danas u Čitluku na zamjenskom terenu ugostiti Široki Brijeg. Plemići su u odličnoj formi, te će danas tražiti deveti vezani trijumf. Sa druge strane tim sa Pecare nije otvorio baš najbolje drugi dio sezone i u posljednjih pet utakmica ostvarili su samo dvije pobjede.

U veoma važnoj utakmici Trebinju će se sastati Leotar i Željezničar. Domaći u proljetnom dijelu sezone ne znaju da pobjedu, te su u četiri meča ostvarili dva poraza i dva remije i prijeko su im potrebni bodovi u borbi za opstanak. Željezničar se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji sa 39 osvojenih bodova i dobroj formi u proljetnom dijelu šampionata, a sa novim bodovima bi mogli izboriti plasman u Evropu.

Derbi začelja u Konjicu igraju Igman i Posušje. Igman je u posljednja dva kola igrao sa Zrinjskim, te je doživio dva poraza, ali pod vodstvom Husrefa Musemića ova ekipa ne igra loše. Danas će na klupi Posušja debitovati novi trener Branko Karačić koji je naslijedio Gorana Granić, gosti igraju veoma loše na otvaranju proljetnog dijela i danas će zasigurno obje ekipe tražiti veoma važne bodove u borbi za opstanak.

Premijer liga BiH, 24. kolo:

Petark (31. mart):

Tuzla City – Borac 2:2

Subota (1. april)

14:00 Zrinjski – Široki Brijeg (Arena Sport)

15:00 Igman – Posušje

15:00 Leotar – Željezničar (Moja TV)

Nedjelja (2. april)

15:00 Sloga Doboj – Velež (Arena Sport)

16:00 Sloboda – Sarajevo (Moja TV)