Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nesmotren potez

Hiroš se oglasio nakon šamara Julardžiji zbog kojeg je isključen na derbiju

hiros
FOTO: FK Željezničar
Amer Hiroš

Na kraju prvog poluvremena, Radović je u tunelu udario Semira Štilića što je rezultiralo direktnim crvenim kartonom

Sinoć je na Grbavici završen sarajevski derbi u okviru 26. kola Premijer ligi Bosne i Hercegovine, okršaj između Željezničara i Sarajeva, koji je završen rezultatom 0:0. 

Utakmicu su obilježili crveni kartoni, a za prvih 45 minuta meča viđena su čak tri isključenja. Prvo je Amer Hiroš zaradio crveni karton nakon udaranja u lice veznjaka Bordo tima Edina Julardžije. Potom, Kyeremeh je iskoristio svoju brzinu, ali je oboren s leđa od strane Cocalića, što je rezultiralo drugim crvenim kartonom.

Na kraju prvog poluvremena, Slaviša Radović je u tunelu udario Semira Štilića što je rezultiralo direktnim crvenim kartonom.

Hiroš se obratio navijačima i javno se izvinio:

“Želim da se izvinim saigračima i svim navijačima na nesmotrenom potezu. Dijete sam Želje i gradski derbi mi je od velikog značaja, veliki broj mojih prijatelja je na tribinama i bio sam silno motivisan kao i prethodni derbi. Nisam imao namjeru udariti igrača u lice, ali snosim odgovornost i prihvatam posljedice. Molim navijače na zajedništvo, da podrže ekipu i da ostvarimo trenutni cilj”, poručio je Hiroš.