Fudbal

L’Equipe

Hoće li Bayern na ljeto ostati bez svog najboljeg igrača?

16/05/2021

Ugovor mu ističe tek za dvije godine, što je prilika da Bayern, suočen sa gubicima usred pandemije korona virusa, nešto i zaradi

Najbolji fudbaler minhenskog Bayerna i trenutno možda i najbolji napadač na planeti Robert Lewandowski, mogao bi predstojećeg ljeta napraviti senzacionalni transfer u Paris Saint Germaine, ekskluzivno saznaje ugledni francuski L’Equipe.

Lewandowski je već sedam godina u Bayernu i sa višestrukim njemačkim šampionom osvojio je sve što se uzeti može, a u subotu popodne je izjednačio rekord legendarnog Gerda Mullera po broju golova u jednoj bundesligaškoj sezoni.

Ugovor mu ističe tek za dvije godine, što je prilika da Bayern, suočen sa gubicima usred pandemije korona virusa, nešto i zaradi.

PSG-u je poslije fijaska sa Maurom Icardijem, koji se vjerovatno vraća u Italiju, kao i netaktičnog rastanka sa Edinsonom Cavanijem, prijeko potrebna “devetka”.

Lewandowski to nesumnjivo jeste i prema izvorima ovog lista, ni Poljak nije imun na promjenu sredine, pogotovo što od ljeta Bayern preuzima Julian Nagelsmann.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.