Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

L’Equipe

Hoće li Bayern na ljeto ostati bez svog najboljeg igrača?

Ugovor mu ističe tek za dvije godine, što je prilika da Bayern, suočen sa gubicima usred pandemije korona virusa, nešto i zaradi

Najbolji fudbaler minhenskog Bayerna i trenutno možda i najbolji napadač na planeti Robert Lewandowski, mogao bi predstojećeg ljeta napraviti senzacionalni transfer u Paris Saint Germaine, ekskluzivno saznaje ugledni francuski L’Equipe.

Lewandowski je već sedam godina u Bayernu i sa višestrukim njemačkim šampionom osvojio je sve što se uzeti može, a u subotu popodne je izjednačio rekord legendarnog Gerda Mullera po broju golova u jednoj bundesligaškoj sezoni.

Ugovor mu ističe tek za dvije godine, što je prilika da Bayern, suočen sa gubicima usred pandemije korona virusa, nešto i zaradi.

PSG-u je poslije fijaska sa Maurom Icardijem, koji se vjerovatno vraća u Italiju, kao i netaktičnog rastanka sa Edinsonom Cavanijem, prijeko potrebna “devetka”.

Lewandowski to nesumnjivo jeste i prema izvorima ovog lista, ni Poljak nije imun na promjenu sredine, pogotovo što od ljeta Bayern preuzima Julian Nagelsmann.